Manse PP:n naisten pelinjohtajan Jarkko Pokelan mukaan miesten sarjanousu tuskin vaikuttaa naisten toimintaan: ”Heidän ei tarvitse mennä kenenkään vanavedessä” - Urheilu - Aamulehti

Manse PP:n naisten pelinjohtajan Jarkko Pokelan mukaan miesten sarjanousu tuskin vaikuttaa naisten toimintaan: ”Heidän ei tarvitse mennä kenenkään vanavedessä”

Manse PP:n sijoitus naisten Superpesiksen runkosarjassa ratkesi sunnuntaina jo ennen Mynämäki-ottelua, mikä heijastui tamperelaisten peliotteisiin.

Jarkko Pokela (toinen oikealta) on pidellyt Manse PP:n viuhkaa kaudesta 2016 lähtien.

5.8.2019 11:53 | Päivitetty 5.8.2019 11:57

Aamulehti

Manse PP pelasi sunnuntaina naisten Superpesiksessä tiukan vierasottelun, kun se voitti Mynämäen Vesan vasta supervuoroparissa lukemin 1–2 (4–5, 8–7, 0–1). Vastustaja on sarjan kymmenentenä ja joutumassa Lappajärven Veikkojen kanssa putoamiskarsintoihin.

Pelinjohtaja Jarkko Pokelan mukaan Manse lähti otteluun panoksettomasti, sillä jo lämmittelyn alkaessa varmistui joukkueen lopullinen sijoitus Superpesiksen runkosarjassa. Joukkue muuttikin pelisuunnitelmaansa pikaisesti välttääkseen kaikkia mahdollisia riskejä.

– Se vähän sotki peliä, mikä näkyi pienenä hermostuneisuutena pitkin iltaa. Ottelussa nähtiin kuitenkin ihan hyviä lyöntejä molemmin puolin, ja sisäpeli oli terävää kummallakin joukkueella, Pokela kertaa.

Manse PP on sarjataulukossa viidentenä ja myös jää viidenneksi. Puolivälierissä sen ottelupariksi tulee sarjanelonen Seinäjoen Maila-Jussit. Viimeisen runkosarjaottelunsa Manse PP pelaa keskiviikkona Kaupissa Porin Pesäkarhuja vastaan, ja Pokelan mukaan joukkue lähtee otteluun varovaisesti.

– Sen illan yli pitää päästä terveenä, ja jos pelaajilla on jotain pikkuvammoja, ne katsotaan tilannekohtaisesti. Emme kuitenkaan missään nimessä lähde pelleilemään keskiviikkona. Ne, jotka ovat kokoonpanossa, lähtevät varmasti kaasu pohjassa pelaamaan.

Pori ja Manse PP ovat olleet tällä kaudella yksi naisten Superpesiksen paikallispareista, ja joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana jo kolmesti. Pori on voittanut Manse PP:n joka kerta 2–0.

– Pori on hyvin todennäköinen vastustaja, jos pääsemme puolivälieristä jatkoon. Siinä mielessä meille olisi tärkeä ja uskoa antava nähdä jo nyt, että pystymme voittamaan Porin.

Manse PP:n sunnuntainen voitto naisten Superpesiksessä kruunasi seuran hienon illan, sillä sitä ennen varmistui Manse PP:n nousu miestenkin Superpesikseen. Pokela piti miesten hallittua nousua Ykköspesiksen runkosarjavoittajiksi ja tuoreeksi Superpesis-joukkueeksi vakuuttavana suorituksena. Hän ei kuitenkaan usko sen vaikuttavan erityisesti Manse PP:n naisiin.

– Manse PP:n naisilla on hyvä tilanne Tampereella, sillä he ovat ansainneet oman arvostuksensa eikä heidän tarvitse mennä kenenkään vanavedessä. Naiset pystyvät hoitamaan oman toimintansa jatkossakin, olivat miehet sitten Ykkösessä tai Superissa.

– Antaa poikien istua nyt pari iltaa ravintolassa, ja vasta sen jälkeen kannattaa alkaa miettiä, miten mikäkin asia vaikuttaa mihinkin, Pokela hymähtää.

Pirkanmaalaiset ovat pelanneet naisten Superpesiksessä kaudesta 2013 alkaen. Ensimmäisinä kausina SM-tasolla kilpaili Manse PP:n, Hämeenkyrön Räpsän ja Ruoveden yhteisjoukkue Mansen Räpsä. Kaudesta 2016 lähtien Superpesistä on pelattu Manse PP:n nimellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos