Kaapo Kakko pääsemässä ”ykköshevosten” rinnalle - Urheilu - Aamulehti

Kaapo Kakko pääsemässä ”ykköshevosten” rinnalle

Kaapo Kakko pääsee samaan ketjuun Mika Zibanejadin kanssa. ­

24.10.2019 14:16

Päivän peli on NHL:n NY Rangers–Buffalo. Kaapo Kakolle avautunee tässä ottelussa paikka joukkueensa ykkösketjussa.

Päivän kiinnostavin peli

NY Rangersin kausi on kääntynyt kahden avausvoiton jälkeen jyrkkään alamäkeen. Joukkueella on allaan viiden ottelun tappioputki. Tämä on kiristänyt jo nyt päävalmentaja David Quinnin asemaa.

Erityisesti joukkueen peluutuksessa on nähty puutteita. Esimerkiksi kesän kakkosvarauksen Kaapo Kakon saamaa vähäistä roolia on ihmetelty.

Joukkueen harjoitusten perusteella Quinn onkin yön Buffalo-peliin tekemässä kokoonpanomuutoksia. Kakko pääsisi vihdoin pelaamaan yhdessä joukkueen muiden ykköshevosten kanssa.

Suunniteltu uusi kärkiketju olisi Kaapo Kakko-Chris Kreider-Mika Zibanejad. Etenkin Zibanejad on alkukaudesta ollut niin hurjassa liekissä (seitsemään peliin tehot 4+7=11), että nyt Kakon potentiaalista saataisiin ainakin tilaisuus ottaa kaikki irti.

Buffalon alkukausi on ollut pelikuva Rangersille. Joukkue porskuttaa koko NHL:n kärjessä voitettuaan kymmenestä ensimmäisestä pelistään kahdeksan. Aivan niin kova Buffalo ei kuitenkaan ole, että se pitempään ihan sarjan terävimmässä kärjessä pysyisi.

Näenkin Rangersilla juuri tuon Buffalon ylisuorittamisen ja omien ketjumuutostensa kautta markkinaa suuremmat menestymismahdollisuudet.

Valitettavasti Veikkaus on samalla kannalla tarjoamalla Rangersille markkinoiden pienimmän kertoimen. Vastaavasti toki voittoputkessa olevalle Buffalolle olisi tarjolla markkinatoppia kohteessa 3277, mutta tässä tilanteessa edes 2,45 ei riitä itselläni vihjeeseen.

Ottelun paras pelivalinta – ja itse asiassa jopa ylikertoiminen sellainen – on kohteen 8046 yli 5,5 maalia 1,78. Tässäkin Veikkaus on tarjouksensa kanssa muuhun markkinaan nähden ihan omilla luvuillaan – ainakin vihjeen kirjoitushetkellä.

Ottelu alkaa kello 2.00.

Päivän paras vetovihje

Peleihin kelpaa myös kerroinrajalla 1,90 kohteen 6430 kotijoukkue Salavat Ufan suoran 60 minuutin voitto.

Haistellaan sitä, että kauden alun kohujoukkueen Vitjazin lento alkaisi vähitellen tasaantua. Merkkejä on jo ollut ilmassa, kun joukkue on hävinnyt kolme viimeisimmästä neljästä pelistään. Se ainut voittokin tuli hieman heikossa hapessa olevasta Traktorista.

Salavat Ufa on tasaisen hyvässä vireessä. Sen vahvuus on oikeastaan juuri tasalaatuisuus. Se on pystynyt hyvällä prosentilla voittamaan ne ottelut, jotka sen on "kuulunutkin".

Tämä peli kotona kuuluu niihin voitettaviin. Kotonaan Salavat on voittanut varsinaisella peliajalla yli puolet (6/11) otteluistaan. Annan sille noin 52 prosentin saumat suoraan voittoon. Ottelu alkaa kello 17.

Päivän pelit: 8046 NY Rangers–Buffalo, yli 5,5 maalia (kerroin 1,78) ja 6430 Salavat Ufa–Vitjaz 1 (kerroin 1,93).

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 75/144, palautusprosentti 97.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat