Aston Villa niukkana suosikkina Wembleyn nousukarsintafinaaliin - Urheilu - Aamulehti

Aston Villa niukkana suosikkina Wembleyn nousukarsintafinaaliin

Aston Villa voitti Derbyn menneellä kaudella lukemin 4–0 ja 3–0.

27.5.2019 14:59

Maanantain Englannin Mestaruussarjan nousukarsintafinaalia pidetään maailman arvokkaimpana yksittäisenä pelinä. Sen voittajan Valioliigapaikka on rahallisesti satojen miljoonien eurojen arvoinen.

Päivän kiinnostavin peli

Aston Villa on pelannut Valioliigassa viimeksi kaudella 2015–2016 ja Derby viimeksi kaudella 2007–2008. Putoamiskaudellaan Derby voitti 38 pelaamastaan pelistä vain yhden ja maaliero jäi 69 maalia pakkasen puolelle.

Tänään illalla jompi kumpi perinteikkäistä (molemmat ovat Valioliigan edeltäjän Englannin jalkapalloliigan perustajajäseniä; sarja aloitettiin vuonna 1888) seuroista tekee paluun parrasvaloihin. Aston Villa lähtee otteluun suosikkina, vaikka Mestaruussarjan runkosarjassa joukkue oli vain pari pinnaa Derbyä edellä. Erilaisissa muissa tilastoissa ero koko kauden tasolla oli kuitenkin suurempi Aston Villan hyväksi.

Myös keskinäisistä kohtaamisista kannattaa huomioida, että Aston Villa suorastaan dominoi tämän kauden runkosarjapelejä Derbyä vastaan. Kotonaan Villa voitti Derbyn maaliskuun alussa 4-0 (maaliodottama 2,2–0,1) ja vieraissa marraskuussa 3–0 (maaliodottama 3,0–1,0).

Näiden perusteella Aston Villan kuuluu olla tässä ratkaisupelissäkin suosikki. Paine- ja muista erikoistekijöistä johtuen en pidä sen suosikkiasemaa kuitenkaan kovin suurena. Veikkaus on "valitettavasti" tästä kanssani samaa mieltä tarjoamalla Aston Villalle markkinoiden korkeinta 2,08 kerrointa (kohde 5923), Jos uskoo markkinoita, niin ottelun paras pelivalinta on juuri tuo Villan suora voitto.

Ottelu alkaa jo kello 17.00.

Päivän paras vetovihje

Maanantain paras pitkävetohaku löytyy NHL:n Stanley Cupin mestaruuskertoimista. Veikkaus arvostaa tässä hieman liikaa toki hienon kevään pelannutta St.Louisia. Suurta eroa Bostonilla ja St.Louisilla ei ole, mutta näen Bostonin kauttaaltaan kuitenkin hieman St.Louisia kovempana joukkueena.

Jonkin verran tässä pitää huomioida myös sitä, että St.Louis pääsi etenemään finaaleihin hieman "halvalla" sen välierävastustaja San Josen kärsittyä raskaista loukkaantumisista ratkaisevissa peleissä. Boston oli omissa Konferenssifinaaleissaan täysin omaa luokkaansa Carolinaa vastaan voittaen sarjan suoraan 4-0 maalierolla 17-5.

Näistä lähtökohdista ja kotiedulla idän Bostonia Veikkauksen näkemystä suurempana suosikkina nappaamaan kannun. Veikkauksen 1,63 lienee tällä hetkellä maailman korkein tarjous Bostonin Stanley Cup-voitosta. Se kelpaa peleihin arviolla 63 prosenttia.

Sarjan ensimmäinen ottelu alkaa tiistain vastaisena yönä kello 3.00.

Päivän pelit: 9829: Boston (kerroin 1,63)

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 48/95, palautusprosentti 94%

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos