Magnitogorskissa paniikkinappula pohjassa - Urheilu - Aamulehti

Magnitogorskissa paniikkinappula pohjassa – valmentajapotkut eivät auta sarjakärkeä vastaan

KHL on jo hyvässä vauhdissa. Riian Dinamo ja Moskovan Spartak ottivat toisistaan mittaa sunnuntaina.

9.9.2019 14:37

Päivän peli on jääkiekkosarja KHL:n Avtomoblist–Magnitogorsk.

Päivän kiinnostavin peli

KHL:ssä ehdittiin pelata peräti kolme ottelukierrosta ennen kauden ensimmäisiä valmentajapotkuja. Magnitogorskin johdolle kuitenkin toinen tappio kolmeen otteluun oli jo liikaa ja kauden aloittanut Josef Jandac sai väistyä nimivalmentaja Ilja Vorobjovin tieltä. Vorobjovin cv:stä löytyy muun muassa valmennustehtäviä Magnitogorskin, SKA Pietari ja Venäjän maajoukkueen peräsimistä.

Mitenkään erityisen heikosti Magnitogorsk ei Jandacin alaisuudessa aloittanut; tappiot tulivat kovalla SKA:lle ja viimeksi vastoin pelitapahtumia Vitjasille (Magnitogorsk voitti laukaukset 38–22).

Magnitogorsk kuuluu KHL:n vahvaan haastajakaartiin ja nähtäväksi jää miten näin nopea valmennuksen vaihtuminen joukkueeseen vaikuttaa.

Lyhyellä tähtäimellä en usko ainakaan mihinkään valtavaan parannukseen.

Tänään Magnitogorskilla on muutenkin hankala tehtävä, kun vastassa on niin ikään sarjan kärkeen kuuluva – ja kauden tappioitta aloittanut Avtomobilist. Viimeksi Avtomobilist pöllytti kotonaan täysin ansaitusti SKA Pietaria (5–2) ja itse annan sille lisää hyvää nyt myös joukkueen ja seuran tasapainosta suhteessa Magnitogorskiin. Varsinaista pelattavaa tästä ottelusta ei pitkävedossa löydy, sillä myös Veikkaus on kertoimissaan Avtomobilist-myönteinen. Ottelua alkaa kello 17.

Päivän paras vetovihje

Päivän paras pitkävetohaku löytyy niin ikään KHL:stä. Sarjan heikoimmaksi joukkueeksi ennen kautta monessa paikassa ennakoitu Severstal on aloittanut pelinsä paljon odotettua paremmin. Tämä on toki aika tyypillistä kauden aluille ja valmistautumisessaan onnistuneille altavastaajille. Niin tai näin, kolme pistettä kauden avanneesta kolmesta vaikeasta vieraspelistä (Omsk, Magnitogorsk ja Avtomobilist) on hyvä, ellei jopa loistava saavutus. Lisäksi Severstalin peli on ollut hyvää ja aktiivista.

Nyt joukkue pelaa kauden ensimmäisen kotipelinsä TsSKA Moskovaa vastaan ja pientä buumia tai innostustakin voisi ennakoida olevan ilmoilla.

Vaikka TsSKA on perinteisesti tullut Igor Nikitinin alaisuudessa tunnetuksi erittäin tiukasta puolustuspelisapluunastaan, on sille kauden kolmessa ensimmäisessä (koti)pelissään tehty kuitenkin seitsemän maalia.

Kun vastaavasti Severstal on onnistunut hyvin nimenomaan hyökkäyspelissään (yhdeksän tehtyä maalia kolmeen ensimmäiseen vieraspeliin), pidän tässä Severstalin maalaamista tässäkin hieman Veikkauksen arvioita todennäköisempänä tapahtumana.

Severstalin yli 1,5 maalista saa kohteessa 1198 kertoimen 2,10. Tämä on ainakin rajatapauksinen tarjous. Ottelu alkaa kello 19.30.

Päivän pelit: Ei pelejä.

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 59/112, palautusprosentti 99.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos