Koovee voitti ensimmäisen mitalinsa naisten salibandyliigassa - Urheilu - Aamulehti

Koovee juhlii ensimmäistä mitaliaan naisten liigassa – Temppu oli kova, sillä kaksi huippua lähti viime kauden jälkeen ja pelaajapula uhkasi: ”Nyt on kieltämättä tyhjä olo”

Koovee voitti naisten salibandyliigan pronssiottelussa TPS:n.

Mitali oli ensimmäinen lähes kaikille Kooveen pelaajille.

19.4.2019 20:25

Aamulehti

Tampereen Kooveen kausi naisten salibandyliigassa päättyi yllättäviin mitalijuhliin. Joukkue voitti Linnainmaalla perjantaina pelatussa pronssiottelussa Turun Palloseuran ylivoimaisesti maalein 9–3 (2–1, 2–0, 5–2).

Kyseessä on Kooveen ensimmäinen mitali naisten liigassa.

– Nyt on kieltämättä tyhjä olo, tamperelaisten päävalmentaja Kari Lehtisalo sanoo.

– Painoimme tuolla pienellä ryhmällä töitä 11 pitkää kuukautta. Palkinto on iso joukkueelle ja koko seuralle.

Vain muutama Kooveen pelaaja oli voittanut mitalin aiemmin. Yksi heistä oli Ellinoora Huotari, joka oli joukkueen kantavia voimia maajoukkuepuolustaja Mia Valleniuksen tapaan.

Heidän takana moni nosti tasoaan viime vuodesta. Se oli menestyksen elinehto, sillä maailmanvalioihin lukeutuvat Veera ja Oona Kauppi lähtivät viime kauden jälkeen Ruotsin liigaan.

– Ehkä isoin asia on se, että joukkue on henkisesti todella yhteen hitsautunut. Pelaajat luottivat siihen työhön, jota teemme tuolla taustalla ja me luotimme pelaajiin. Lähtökohdat olivat vaikeat, sillä viime toukokuun puolivälissä meillä oli yhdeksän kenttäpelaajaa listoilla, Lehtisalo sanoo.

Pronssikamppailun loppulukemat repsahtivat Kooveen eduksi päätöserässä. Tamperelaisten ykköskenttä oli pronssiottelussa hurjalla pelipäällä. Viisikko mätti seitsemän maalia. Tuulia Aho keräsi pisteet 3+3.

– Minimitavoite on olla mitalipeleissä tulevillakin kausilla, mutta tietysti nälkä kasvaa syödessä. Haluamme ehdottomasti olla ensi kaudella mukana niissä peleissä, joissa nostellaan mestaruuspokaalia, Lehtisalo kertoo.

Se oli lähellä jo nyt, sillä Kooveen tappiot välierissä tulivat jatkoajalla.

Pronssimitalistit kaudella 2018–2019.

Koovee sai juhlia mitalia kotikentällään. Henna Tapani huudatti yleisöä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut