Tampere Open tuo jälleen mielenkiintoisia tennistähtiä Ruotulaan, vaikka Otto Virtanen joutuikin jättämään turnauksen väliin - Urheilu - Aamulehti

Tampere Open tuo jälleen mielenkiintoisia tennistähtiä Ruotulaan, vaikka Otto Virtanen joutuikin jättämään turnauksen väliin

Turnausjohtaja Veli Paloheimon mukaan turnauksen taso on suhteellisen sama kuin aiempina vuosina.

Tampereen Tennisseuran Patrik Niklas-Salminen osallistuu myös tänä vuonna Tampere Openiin.

18.7.2019 21:24 | Päivitetty 19.7.2019 13:23

Aamulehti

Tampereen Ruotulan tenniskentillä on tällä hetkellä kiireisin vaihe meneillään, kun järjestäjät valmistautuvat Suomen kesän kovimpaan tennisturnaukseen.

Maanantaina alkava ATP Challenger -turnaus pelataan Tampereella tänä vuonna jo 38. kerran. Miesten kilpailussa suomalaisista nähdään muun muassa Emil Ruusuvuori (ATP 300) ja Harri Heliövaara (ATP 465), jotka kilpailevat parhaillaan ATP-haastajaturnauksen nelipeliottelussa Hollannissa.

Kaksikko voitti ranskalaispari Elliot Benchetrit / Johan Tatlotin 6–2, 6–4 ja eteni perjantain välieriin.

Tampereella Ruusuvuori ja Heliövaara kilpailevat kuitenkin nelinpelin sijasta kaksinpelissä. Ruusuvuori otti ensimmäisen kaksinpelivoittonsa kesäkuun ATP-haastajaturnauksessa Uzbekistanissa.

– Hän ei ole vielä ihan parhaimmillaan massakentällä. Hän on vähän kovien kenttien mies, mutta nyt olisi hyvä aika ottaa myös massalla tuloksia, turnausjohtaja Veli Paloheimo sanoo.

Tampere Openin kaksinpelien pääsarjan mielenkiintoisia nimiä ovat turnauksen parhaimmalla sijalla 107 ATP-listassa oleva Pedro Sousa, viime vuoden voittaja Tallon Griekspoor (ATP 198), ruotsalaiset Elias Ymer (118) ja Mikael Ymer (122) sekä Federico Gaio (174).

Tamperelaisille mielenkiintoisin nimi on villillä kortilla paikan pääsarjaan saanut TaTS:n Patrik Niklas-Salminen. Vaikka jo turnaukseen valittu Otto Virtanen joutuikin jättämään kilpailun väliin, säilyy taso aiempiin vuosiin verrattuna lähes samana.

– Taso on tänä vuonna suhteellisen sama kuin aiempina vuosina. Ehkä hitusen kovempi, arvioi Paloheimo.

Veli Paloheimo yllättyi, kuinka suosituksi Tampere Openin suorat lähetykset ovat muodostuneet.

Palkkioissa muutoksia

Pääsarjatason pelaajamäärä nousi tälle vuodelle sääntömuutoksen vuoksi 32:sta pelaajasta 48:aan, joten naisten pienemmän luokan ITF-kisat pelataan sisäkentillä.

Muutoksia on myös palkkioissa, sillä miesten ATP-turnauksen palkkio on kohonnut seitsemällä tuhannella dollarilla 50 000:een Yhdysvaltain dollariin. Naisten kisoissa pääpalkinto on puolestaan 15 000 dollaria.

Naisten kisoissa mielenkiintoisimpia nimiä ovat viime maaliskuussa Suomen kansalaisuuden saanut HSV:n Anastasia Kulikova sekä TaTS:n Mariella Minetti. Pääsarjaan myönnettiin paikka villillä kortilla myös TaTS:n Emilia Hatmanille ja Emma Eerolalle.

– Kulikova voi mennä loppuun asti. Hän on hyvä kovalla kentällä ja nyt, kun naiset pelaavat sisällä, niin tilanne on pedattu hänelle. Toivottavasti hän onnistuu, Paloheimo sanoo.

Kaksi paikkaa jaossa

Tampere Open on kerännyt viime vuosina noin tuhat katsojaa paikan päälle. Viime vuosina näytetyt suorat lähetykset tapahtumasta ovat kuitenkin olleet suosittuja.

– Yllätyin, miten suosituksi ne ovat tulleet. Esimerkiksi viime vuonna lähetyksiä katsoi 70 000 katsojaa, Paloheimo sanoo.

Miesten puolella pääsarjaan on jaossa vielä kaksi paikkaa villillä kortilla. Paloheimon mukaan päätökset venyvät perjantaille tai lauantaille, mutta todennäköisesti paikka on tarjolla vielä jollekin suomalaiselle.

Tampere Open alkaa naisten osalta maanantaina 22.7. kello 10 karsintojen 1. kierroksen otteluilla Tampereen Tenniskeskuksessa. Miesten kaksinpelin karsintakierros sekä pääsarjan 1. kierros pyörähtävät käyntiin kello 12.

Korjaus: Korjattu 19.7. kello 13.22 Patrik Niklas-Salmisen nimi. Pelaaja oli aluksi väärin kuvatekstissä ja jutussa nimellä Patrik-Niklas Salminen. Korjattu myös virheellinen tapahtumapaikka: turnaus pelataan Ruotulan kentillä eikä Pyynikillä.

Tausta

Tampereella vuodesta 1982 pelattu ATP Challenger -turnaus

Pohjoismaiden toiseksi suurin ammattilaistennisturnaus

Palkintosummat: Miehet 50 000, naiset 15 000 (Yhdysvaltain dollaria)

Missä: Tampereen Tenniskeskuksessa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: