Suomalaiset ottivat 17 mitalia taidon EM-kisoissa - Urheilu - Aamulehti

Suomalaiset menestyivät Tampereella järjestetyissä taidon EM-kisoissa – Tampereen Taidon Martta Häkli ylsi kolmeen mitaliin

Suomalaisten mitalisaldona Euroopan mestaruuskisoissa oli 7 kultaa, 6 hopeaa ja 4 pronssia.

5.8.2019 10:52

Aamulehti

Suomalaiset taidokat lunastivat menestysodotukset ja ottivat kaikkiaan 17 mitalia viikonloppuna Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa järjestetyissä taidon EM-kilpailuissa. Edellisissä, vuonna 2015 Ruotsissa pidetyissä EM-kisoissa suomalaiset kahmivat kahdestatoista henkilökohtaisesta mitalista kahdeksan.

Tampereen Taidon Martta Häkli saavutti naisten henkilökohtaisen liikesarjan eli hokein EM-hopeaa. Häkli oli mukana myös Euroopan mestaruuden voittaneissa Suomen jissen- ja hokeijoukkueissa.

Keravan Sandokain Essi Pelttari oli kilpailuviikonlopun suurin menestyjä. Hän voitti EM-kullan paitsi naisten ottelussa myös Suomen joukkueen mukana hokeissa, ottelussa ja näytöslaji tenkaissa. Yksilösarjoissa suomalaisia EM-mitalisteja olivat myös Jasser Anoschkin, Jere Anttalainen, Suvi Nissinen, Katja Anoschkin, Antti Peltonen ja Arttu Sanaksenaho.

Taido on 1960-luvulla Japanissa karaten pohjalta kehitetty budolaji, jonka nimi tarkoittaa suomeksi käännettynä vartalon ja mielen tietä. Taidon lajeja ovat hokei eli liikesarja, jissen eli ottelu sekä tenkai eli ottelu, jossa viisi ottelijaa hyökkää yhtä vastaan. Suomessa taidoa on harrastettu jo 1970-luvun alusta lähtien.

Seuraavat taidon arvokilpailut koittavat keväällä 2021, jolloin lajin maailmanmestaruuksista kamppaillaan Australian Sydneyssä. Taidon MM-tasolla kilpailulajeja on kymmenen, EM-kisoissa neljä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos