Pukki puhki maajoukkuerupeaman jäljiltä – kutsuuko peräti penkki? - Urheilu - Aamulehti

Pukki puhki maajoukkuerupeaman jäljiltä – kutsuuko peräti penkki?

Joko Teemu Pukki osuu myös Norwichille?

23.11.2019 15:38

Lauantain pelivalinta löytyy Valioliigasta. Yllättävästi piristynyt Everton lienee kotonaan liian kova pala Norwichille.

Päivän kiinnostavin peli

Everton näytti vielä edellisessä Tottenham-pelissään ennen André Gomesin pahaa loukkaantumista täysin hengettömältä joukkueelta ja manageri Marco Silvakin vaihtopenkin edessä lähinnä lohduttomuuden perikuvalta.

Jotain ihmeellistä kuitenkin tapahtui Gomesin loukkaantuessa. Sen jälkeen Everton on ollut hengeltään aivan eri porukka. Tottenhamia vastaan Everton painoi tuossa pelissä väkisin tasoituksen ja viimeksi Southamptonissa Everton oli kenttäpelissä murskaavan hyvä, vaikka ei itse ottelua voittanutkaan kuin maalilla 2–1. Laukaukset tuossa pelissä olivat Evertonille 24–4 ja maaliodottamakin 2,3–0,8.

On jotenkin loogista, että Evertonin nousuvire saisi Southamptonista boostia ja kotona nähtäisiin nyt nälkäinen ja itseluottamusta uhkuva joukkue. Gomesin lisäksi Evertonilla ei pitäisi olla muita merkittäviä kokoonpano-ongelmia.

Norwichin vire sen sijaan on jo sarjapaikan säilyttämisenkin kannalta erittäin huolestuttava. Hyvän alkusyksyn jälkeen Norwich on vajonnut voitottomaan putkeen. Sen viimeisen seitsemän sarjapelin saldo on 0–1–6 maalit 2–16. Teemu Pukki on edelleen ollut osallisena kolmea maalia lukuun ottamatta kaikissa Norwichin valioliigamaaleissa.

Pukin edellisestä maalista Norwichin paidassa on aikaa 70 päivää. Alkukauden huuma on Pukin osaltakin haihtunut ja vaihtunut jopa kritiikkiin. Paikalliset mediat puhuvat jo Pukin mahdollisesta avauskokoonpanon paikan vaarantumisesta heikon vireen takia.

Eihän Pukin vire heikko ole, vaan kyse on laajemmin Norwichin pelin riittämättömyydestä juuri tällä hetkellä Valioliigaan. Toki Pukin kohdalla on juuri tässä pelissä aiheellista miettiä, kuinka paljon miehellä on rasitusta alla Huuhkajien viimeisistä EM-karsintaotteluista, kun peliaikaa tuli seitsemään minuuttia vaille maksimit Liechtensteinia ja Kreikkaa vastaan. Ja päälle vielä kisapaikkajuhlat.

Itse uskon Pukin kuitenkin pelaavan Evertonia vastaan. Yhtä kaikki, Evertonin kuuluu tässä ottelussa olla näistä lähtökohdista lähes jättisuosikki. Oma arvioni sen voitolle on päälle 70 prosenttia. Veikkaus on painanut Evertonin kerrassaan niin matalaan kuin 1,32 kertoimeen. Vetoja Evertoniin ei siis saa. Ottelu alkaa kello 17.

Päivän paras vetovihje

Lauantain paras pitkävetokohde löytyy KHL:n ottelusta Omsk–Dinamo Minsk.

Veikkaus tarjoaa yli 4,5 maalista markkinoiden korkeinta 1,68 kerrointa (kohde 3994). Tarjoukseen on syytä tarttua, sillä Minsk on ollut KHL:n runsasmaalisin joukkue 4,5 maalin linjalla sekä yhteensä että vieraspeliensä osalta. Minskin kaikista otteluista 69 prosenttia (20/29) on päättynyt yli 4,5 maalin tulokseen. Vieraspelien osalta lukema on peräti 79 prosenttia (11/14).

Vaikka Omsk onkin maalimääriltään kokonaisuudessa vähämaalinen, on sekin ollut kotiotteluiden osalta erittäin runsasmaalinen juuri 4,5 maalin linjalla mitattuna. Omskin kotiotteluista 71 prosenttia (10/14) on päättynyt yli 4,5 maalin tulokseen.

Kun edelleen huomioidaan, että Minskin puolustuspelaaminen on kahdessa viime pelissä ollut erittäin epävarmaa, on oma kerroinrajani tässä yli 4,5 maalilla 1,62. Ottelu alkaa kello 16.

Päivän pelit: 3994 Omsk–Dinamo Minsk, yli 4,5 maalia (kerroin 1,68)

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 89/172, palautusprosentti 97.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: