Tyson Fury voitti Deontay Wilderin uusintaottelussa - Urheilu - Aamulehti

Raskaansarjan MM-titteli uudelle jättiläiselle – Tyson Fury nuiji Deontay Wilderin

Tyson Fury kukisti Deontay Wilderin ylivoimaisella esityksellä uusintaottelussa.

Tyson Fury ahdisti Deontay Wilderin nurkkaan, jakeli iskuja ja pyyhe lensi kehään.

23.2.2020 21:32

Brittiläinen Tyson Fury voitti yhdysvaltalaisen tyrmäyskoneen Deontay Wilderin Las Vegasissa käydyssä WBC-liiton raskaansarjan MM-ottelussa ja nappasi vyön itselleen.

Odotettu ottelu päättyi seitsemännessä erässä, kun Wilderin nurkkauksesta heitettiin pyyhe kehään ja kehätuomari tuli kaksikon väliin.

Ottelu oli ensimmäisistä sekunneista lähtien Furyn näytöstä. Britti otti kehän keskustan haltuunsa, ja Wilder joutui peruuttelemaan käytännössä koko ottelun.

Kolmannessa erässä Fury iski Wilderin kanveesiin, mutta yhdysvaltalainen selvitti luvunlaskun. Juuri ennen erän päätöstä Wilder kävi vielä uudestaan lattiassa ja horjui omaan nurkkaukseensa. Iskujen jälkeen Wilderin korvasta valui verta.

Wilder ei tästä enää toipunut tyrmäyskuntoon, vaan horjui, hoiperteli ja yritti selviytyä. Fury pehmitti heikkoon kuntoon joutuneen Wilderin pikku hiljaa.

Wilder kävi makuulla.

Viidennessä erässä Wilderille laskettiin lukua kehoon osuneen lyönnin jälkeen. Kuudennessa ja seitsemännessä erässä Fury viimeisteli voiton.

– Wilder osoitti mestarin sydäntä. Hän taisteli seitsemänteen erään. Hän on soturi, tulee takaisin ja tulee olemaan mestari taas, Fury kehui kehähaastattelussa.

– Kuningas on palannut valtaistuimelle.

Fury viimeisteli show’n nappaamalla mikrofonin itselleen ja laulamalla täpötäydellä areenalla Don McLeanin American Pien.

Furyn show piti sisällään kuninkaallisia elementtejä jo ennen ottelua. ”Gypsy King” ei kävellyt itse koppikäytävästä kehään, vaan hänet kannettiin näyttämölle istuimella. Päässään Furyllä oli kruunu. Moni tuskin olisi vastaavaa kehdannut edes tehdä, mutta yleisö oli vakuuttunut Furyn sisääntulosta.

Furyn sisääntulo oli häpeilemätön.

Furylle voitto oli ammattilaisuran 30:s. Voitto oli britille paluu maailmanmestariksi. Vuonna 2015 Fury voitti Vladimir Klitshkon ja neljän eri liiton vyöt.

Wilder oli ennen ottelua voittanut 42 kertaa, joista hurjat 41 tyrmäyksellä. Nyt tilastoihin merkittiin ensimmäinen tappio.

Kaksikon edellinen ottelu joulukuussa 2018 päättyi ratkaisemattomaan.

Tyson Fury voitti Las Vegasin spektaakkelin Deontay Wilderiä vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut