KHL esittäytyy Davosissa – Juha Metsolan Salavat Ufakin vaikeuksissa sarjakärki Ak Bars Kazanin kanssa - Urheilu - Aamulehti

KHL esittäytyy Davosissa – Juha Metsolan Salavat Ufakin vaikeuksissa sarjakärki Ak Bars Kazanin kanssa

Ak Bars Kazan on pelannut loistavasti tällä kaudella.­

23.12.2019 15:36

Maanantain urheilutapaus on Davosissa pelattava KHL:n World Games -ottelu Salavat Ufa–Ak Bars Kazan.

Päivän kiinnostavin peli

Ak Bars Kazanin kausi KHL:ssä on syyspuolikkaalla ollut lähes täydellinen.

Joukkue johtaa koko sarjaa voittoprosentilla 74, ja suoria 60 minuutin voittoja sille on 38 ottelusta kertynyt peräti 25 kappaletta. Vastaavasti tämänkertaisen vastustajan Salavat Ufan koko kauden voittoprosentti on maltillinen 49.

Tämän kohtaamisen erikoisuus on se, että ottelu pelataan Sveitsin Davosissa Vaillant Arenalla. Peli kuuluu KHL:n World Games -ottelusarjaan, jossa liigaa tehdään tunnetuksi maissa, joissa KHL-joukkeita ei itsessään ole.

Ufa ja Kazan kohtasivat viimeksi kymmenen päivää sitten Kazanissa. Kotijoukkue voitti niukasti 2–1 eikä ollut kenttäpelissäkään varsinaisesti ylivoimainen.

Vaikka myös koko kauden kolmen kohtaamisen saldo on tasainen 1–1–1 maalein 7–6, pidän materiaaliltaan tasaisempaa Kazania tässä ottelussa lähes suursuosikkina.

Erikoinen peliympäristö poistaa kotiedut ja nostaa varmuudella kummankin motivaatiotason huippuunsa. Tämä suosii mielestäni juuri Ak Bars Kazania.

Kazanilta todennäköisesti puuttuu tästä ottelusta tärkeä hyökkääjä Kirill Petrov loukkaantumisen takia. Pientä vähennystä tästä kuuluu toki tehdä.

Vedonlyönnillisesti ottelun paras pelivalinta on kuitenkin Kazanin lopullinen voitto kohteesta 5126. Veikkauksen Kazanille tarjoama 1,63 on markkinoiden korkein kerroin.

Ottelu alkaa kello 20.30.

Päivän paras vetovihje

Maanantain paras pitkävetohaku on kohteen 1000 kotijoukkue Blackburn.

Vaikka Blackburn ei pelillisesti ole vielä tällä kaudella oikeastaan missään vaiheessa häikäissyt, on se viime aikojen hyvillä tuloksillaan noussut taulukossa jo kympin sakkiin.

Viimeisen kuuden ottelun saldo Blackburnilla on jopa sarjan paras 5–1–0. Vastaavasti Blackburnin vastustaja Wigan on kadottanut vireensä lähes täysin; joukkueella on nyt alla jo kymmenen voitotonta ottelua.

Vieraissa Wigan on perinteisesti ollut Mestaruussarjassa suoraan sanottuna lapanen – niin tälläkin kaudella. Wiganin tämän kauden vierassaldo kirjataan lukemin 0–3–8 maalein 9–21.

Vaikka Blackburn ei siis pelillisesti olekaan loistanut, sen kuuluu olla tässä aika suuri suosikki näillä tuloskunnoilla.

Veikkauksen tarjous 1,80 on aivan markkinan kärkeä – ja itselleni rajatapaus arviolla 54 prosenttia.

Ottelu alkaa kello 21.45.

Päivän pelit: Ei pelejä.

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 100/189, palautusprosentti 98.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?