Robert Ven hermostui Joel Naukkariselle soudun SM-kisoissa - Urheilu - Aamulehti

Tunteet kuohuivat soudun SM-kisoissa Tampereella: "Tulokset puhukoot puolestaan"

Robert Ven on hallinnut miesten yksikkösoutua jo vuosia.

13.8.2019 13:10 | Päivitetty 13.8.2019 13:12

Suomalaista miesten yksikkösoutua dominoivan Robert Venin tunteet nousivat pintaan kahdeksannen Suomen mestaruuden ratkettua sunnuntaina Tampereella.

Ven nosti ensin toisen kätensä ylös ja loi paljon puhuvan katseen pahimman kilpakumppaninsa Joel Naukkarisen suuntaan. Perään nousi vielä toinen käsi, mutta Naukkarinen ei edes vilkaissut voittajaa.

Kun kultamitalisti saapui venelaituriin, ensimmäisenä tokaisuna oli "nyt loppuu paskanjauhanta".

Tunteita kuohuttivat Naukkarisen keväiset väitteet siitä, että Melonta- ja soutuliitto suosii Veniä valinnoissaan.

–  Tulokset puhukoot puolestaan. Olen käynyt karsintakisoissa jatkuvasti, vaikka on väitetty toisin. Enkä ole hävinnyt seitsemään vuoteen yhdellekään suomalaissoutajalle. Naukkarisen ulostulo oli tarkoituksellinen hämmennysyritys, Ven kuittasi.

Ven käänsi kritiikin voimavarakseen ja souti sen jälkeen uransa parhaan maailmancupin sijoituksen. Hän nousi kolmanneksi Bulgarian osakilpailussa.

–  Hämmennys on jatkunut jo monta vuotta. Sitä oli jo viime olympiadilla ja taisi olla sitä edelliselläkin. Eikä tämän takana ole pelkästään soutaja. Mukana on myös valmentajat ja muut taustajoukot, Ven hämmästeli.

Naukkarinen sai viime torstaina liiton kurinpitovaliokunnalta varoituksen epäurheilijamaisesta käytöksestä sosiaalisessa mediassa.

–  Toivoisin itseni, valmennustiimini ja ennen kaikkea lajin kannalta, että keskitytään soutamiseen, Ven tuumi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut