MotoGP alkaa aikaisintaan heinäkuun lopussa – Kymiringin kisa siirtyy? - Urheilu - Aamulehti

Huonoja uutisia Kymiringille: MotoGP-kausi alkaa aikaisintaan heinäkuun lopussa – Suomen kisaa siirtynee

Suomen MotoGP-osakilpailulle pitäisi nykyisten suunnitelmien mukaan etsiä uusi ajankohta.

MotoGP-kausi alkaa nykyisten suunnitelmien mukaan heinäkuun lopussa.­

27.4.2020 8:56

MotoGP:n kauden aloitus on venynyt hamaan tulevaisuuteen, sillä kauden neljä ensimmäistä kisaa on joko peruttu tai siirretty myöhempään ajankohtaan. Suomalaisittain huomio on kiinnittynyt Kymiringille, jonka osakilpailu on tarkoitus ajaa 10.–12. heinäkuuta.

MotoGP:n promoottori Dorna Sportsin mukaan näyttää kuitenkin siltä, ettei kisaa ajeta ainakaan alkuperäisenä ajankohtana.

Dornan toimitusjohtaja Carmelo Ezpeleta uskoo, että MotoGP starttaa aikaisintaan heinäkuun lopussa – silloinkin tyhjille katsomoille.

– Meillä on useita skenaarioita. Optimistisin on se, että yritämme aloittaa kauden heinäkuun lopussa, Ezpeleta sanoo Autosportin mukaan BT Sportin haastattelussa.

– Tämä on paras mahdollinen skenaario. Ajattelen joka päivä, että näiden kisojen ajaminen on mahdollista.

Nykyisen kalenterin mukaan kauden olisi tarkoitus alkaa Saksassa 21. kesäkuuta. Ezpeletan kommenttien mukaan aloitus siirtyy siis yli kuukaudella.

Jos MotoGP-kausi alkaa Ezpeletan kommenttien mukaisesti vasta heinäkuun lopussa, Kymiringin osakilpailu joudutaan perumaan tai siirtämään. Kilpailu pitää järjestää joka tapauksessa kesän aikana, joten vaihtoehtoja ei ole paljon.

– Kisa ajetaan kesällä, se on Suomessa ainoa vaihtoehto. Sää on tällaisissa maissa riski. Meidän täytyy ajaa silloin, kun mahdollisuus lämpimään säähän on suurin, Dornan urheilutoimenjohtaja Carlos Ezpeleta totesi Iltalehdelle viime vuonna.

Kausi päätökseen marraskuussa

Dorna Sportsin urheilutoimenjohtaja Carlos Ezpeletan mukaan Suomessa on ajettava kesällä.­

Carmelo Ezpeleta painottaa, että MotoGP:n täytyy odottaa maiden rajojen avaamista ja koronarajoitusten purkamista. Hän kuitenkin haluaa, että kausi saataisiin alkuperäisen kalenterin mukaan pakettiin marraskuussa.

– Meidän pitää huolehtia kahdesta asiasta. Ensin yksittäisen maan täytyy antaa meille lupa kisata, kun rajat ovat auki. Toiseksi matkustamisen maasta toiseen täytyy olla mahdollista.

– Näiden asioiden jälkeen voimme yrittää ajaa mestaruudesta Euroopassa heinäkuun lopussa tai elokuun alussa. Kausi loppuu joka tapauksessa ajallaan (marraskuussa).

Toinen väläytelty ehdotus on aloittaa kausi vasta syyskuussa. Ezpeletan mukaan idea on vaihtoehto, mutta vaikea toteuttaa, jotta kausi saataisiin päätökseen marraskuun aikana.

MotoGP:ssä pohditaan myös kahden kilpailun ajamista samalla radalla. Vastaavia suunnitelmia on niin ikään tehty F1-sarjassa.

Dorna selvittää parhaillaan, mikä on minimimäärä henkilökuntaa, jolla kisaviikonloppu saadaan vedettyä läpi. Nykyisen arvion mukaan MotoGP, Moto2- ja Moto 3 -luokat tarvitsisivat viikonlopun aikana yhteensä noin 1 300 työntekijää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?