Sari Essayah vastuulliseen pestiin Kansainvälisessä olympiakomiteassa - Urheilu - Aamulehti

Sari Essayah vastuulliseen pestiin Kansainvälisessä olympiakomiteassa

Sari Essayah johtaa vuoden 2026 talvikisojen koordinaatiokomissiota.

18.11.2019 12:18

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) nimesi Sari Essayahin vuoden 2026 olympialaisten koordinaatiokomission puheenjohtajaksi.

Vuoden 2026 talviolympialaiset järjestetään Italiassa Milanossa ja Cortina d’Ampezzossa, ja koordinaatiokomission tehtävänä on KOK:n puolesta seurata ja raportoida kisojen järjestämisen edistymistä.

– Komitea kokoontuu ensimmäisen neljän vuoden ajan noin kerran vuodessa, ja viimeisen kolmen vuoden ajan yleensä kaksi kertaa vuodessa. KOK:n istunnoissa raportoimme, missä mennään kisojen järjestämisessä. Lisäksi toki käymme paikan päällä varmistamassa, että asiat etenevät, Essayah kertoo.

Risto Nieminen ja Emma Terho ovat parhaillaan jäseninä Pekingin vuoden 2022 olympialaisten koordinaatiokomissiossa. Lisäksi Essayah on jäsenenä vuoden 2028 Los Angelesin olympialaisten koordinaatiokomissiossa.

KOK on lanseerannut Agenda 2020:n, jolla on luvattu suuria muutoksia olympialaisten järjestelyjen järkevyyteen. KOK on muun muassa vakuuttanut laskevansa kisojen kustannuksia ja korostavansa eettisyyttä ja ekologisuutta. Olympialaisilla on surullinen maine kisoina, jotka jättävät jälkeensä mammuttimaisia kisapaikkoja, joille ei kisojen jälkeen ole käyttöä.

– Kisoja pyritään viemään siihen suuntaan, että kisat muokkautuvat kulloiseenkin järjestävään kaupunkiin, eikä toisin päin. Tämä on tällä hetkellä kaikkien kisojen suurena tavoitteena, Essayh vakuuttaa.

– Kisat tulevat pitkästä aikaa Eurooppaan ja perinteiseen talviurheilumaahan. Se varmasti omalta osaltaan auttaa näiden uusien tavoitteiden saavuttamisessa.

Ex-kilpakävelijä Essayah on Suomen olympiakomitean hallituksen ja KOK:n jäsen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut