Matias Ojala BC Nokiaan - Urheilu - Aamulehti

BC Nokia hankki päävalmentajalle tutun laiturin riveihinsä – ensi kauden suomalaisrunko kasassa

30-vuotias Matias Ojala tuo nokialaisten joukkueeseen kokemusta ja taistelutahtoa.

Matias Ojala on pelannut Suomen A-maajoukkueessa kolmessa ottelussa.

29.6.2020 9:58 | Päivitetty 29.6.2020 15:43

Aamulehti

BC Nokia vahvistaa tulevan kauden Korisliiga-joukkuettaan Matias Ojalalla. 30-vuotias laitahyökkääjä saapuu Pirkanmaalle joensuulaisesta Kataja Basketista.

Ojala on tuttu pelaaja BC Nokian päävalmentajalle Greg Gibsonille. Ojala pelasi Gibsonin alaisuudessa Loimaa Bisonsissa kaudella 2015–16.

– Jo Loimaalta tiedän, että hän tulee jokaiseen harjoitukseen ja antaa kaikkensa. Saamme riveihimme veteraanin, joka on varustettu samalla työmoraalilla kuin muutkin. Matias ei välitä tilastoistaan ja tekee kaikkensa joukkueen eteen, Gibson kuvailee Ojalaa seuran tiedotteessa.

Kasapäin kokemusta

Katajassa Ojala oli joukkueensa varakapteeni. 199-senttinen laitapelaaja on pelannut Suomessa Korisliigaa jo 12 kauden ajan useassa seurassa.

Ennen Nokialle saapumistaan Ojala on pukenut päälleen Porvoon Tarmon, Kataja Basketin kahdesti, LrNMKY:n, Kauhajoen Karhubasketin, Namika Lahden, Bisonsin ja Salon Vilppaan pelipaidan.

Suomen maajoukkueessa Ojala on esiintynyt kolmesti. Debyytti tuli 2018 valmistavissa maaotteluissa. Juniorimaaotteluita tilillä on 31.

Viime kaudella Katajassa Ojala pelasi vajaat kaksikymmentä minuuttia ottelua kohden 4,8 pisteen ja 3,0 levypallon keskiarvoilla.

Järvenpään Koripalloseuran kasvatilla on urallaan kolme SM-hopeaa vuosilta 2011, 2017 ja 2018 sekä Suomen cupin voitto vuodelta 2011.

Ojalan sopimus on mallia 1+1-vuotta. Optiovuosi on molempien välinen.

Ojalan lisäksi BC Nokia on tehnyt sopimukset Antero Lehdon, Lauri Toivosen, Michael Besselinkin, Lassi Nikkarisen ja Antti Ahosen kanssa.

BC Nokian manageri Marko Pirhonen kertoi Aamulehdelle, että BC Nokian suomalaispelaajien runko on mitä todennäköisimmin tässä ensi kaudeksi.

Lisätty 29.6.2020 klo 15.42: Lisätty Pirhosen kommentti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: