Ristomatti Hakola tuuletti hiihtotähtien ruunan voittoa: ”Raveista en ymmärrä oikeastaan mitään” - Urheilu - Aamulehti

Ristomatti Hakola tuuletti hiihtotähtien ruunan voittoa: ”Raveista en ymmärrä oikeastaan mitään”

Talli Hiihtoliidon Bismarck Comery oli omaan luokkaansa.

Ristomatti Hakolan ja muun hiihtojoukon omistama Bismarck Comery oli vahva Teivossa.

15.4.2019 22:06

Talli Hiihtoliidon miehillä oli syytä hymyyn maanantai-illan Magic Monday- raveissa, kun Olli Koivusen ohjastama Bismarck Comery otti Teivossa uransa viidennen tolpan näytöstyyliin. Nelivuotias ruuna vei Toto65-pelin neljännen kohteen ajalla 16,2a/2 100 metriä.

– Kaikki oljenkorret jäivät käyttämättä. Illan tolppa tuli lähes hölkkäämällä. Yksitoistavauhtinen lopetuskin tuli vielä käskemättä, Koivunen kertasi juoksun kulkua.

Lahjakkaan Bismarck Comeryn omistaa valkeakoskelainen Talli Hiihtoliito. Hevosen omistajia ovat muiden muassa Iivo Niskanen, Ristomatti Hakola ja pitkän linjan ravimies Kari Lähdekorpi. Hiihtäjistä ruunan menestyskulkua oli todistamassa Hakola.

– Näin hevosemme ensimmäisen kerran vasta Teivossa. Raveista en ymmärrä oikeastaan mitään, mutta voittaminen tuntuu yhtä hyvältä kuin oma hiihto, Hakola tunnelmoi voittajaringissä.

Grant Boko juhli

Teivon 65-pelin avauslähdössä juhli kotiradan Grant Boko, joka karkasi muilta loppukaarteessa. Markku Niemisen valmentaman ja ohjastaman kuusivuotiaan ruunan voittoaika oli 13,3a/2 100 metriä.

– Hevonen oli hyvä. Sopiva matkavauhti suosi meitä ja se oli menestyksen avain, Nieminen kehui ruunaa.

Tampereen kolmannen kuusvitoslähdön korkkasi Arto Hammarin Sheikki. Sheikki oli kylmäveristen täyden matkan ryhmässä yhtä ylivoimainen kuin Bismarck Comery ja Grant Boko. Orin voittoaika oli 25,2a/2 100 metriä.

Magic Monday -ravien Toto65-pelin kolme muuta lähtöä ajettiin Oulussa. Äimänrautiolla voittajaesittelyyn kääntyivät Nalli Napero, Quite Special ja Callela Leonard. Suosikkipitoinen rivi palautti vajaat kolmekymppiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos