Pelinjohtaja Mika Kulmala ylisti Superpesikseen noussutta Manse PP:tä - Urheilu - Aamulehti

Manse PP:n pelinjohtaja Mika Kulmala ei meinannut löytää sanoja puhuessaan joukkueesta: ”Hieno joukkue, ei tässä muuten jaksaisi”

Kulmala kuvaili suojattejaan tuoreeltaan urheilulliseksi, sitoutuneeksi ja fiksuksi joukkueeksi.

Päävalmentaja ja pelinjohtaja Mika Kulmala on ollut neljä peräkkäistä kautta Manse PP:n viuhkan varressa.

4.8.2019 17:41 | Päivitetty 4.8.2019 18:05

Aamulehti

Manse PP:n nousu miesten Superpesikseen ratkesi sunnuntaina Kaupissa, kun joukkue voitti ottelun ensimmäisen jakson 3–0. Jaksovoiton myötä Kaupin yleisö räjähti riemuun ja jotkut jopa nousivat seisomaan osoittaakseen suosiota joukkueelleen.

Juhlahumun keskellä Aamulehden haastatteluun saapunut Mika Kulmala ei aluksi löytänyt sanoja tuntemuksilleen.

– Ei tässä oikein osaa sanoa mitään, aika hienoa. Olemme tehneet paljon töitä tämän eteen, selvästi liikuttunut Kulmala totesi.

Kulmala kuvailee joukkuettaan urheilulliseksi, sitoutuneeksi ja fiksuksi porukaksi, josta löytyy sopivalla tavalla erilaisia persoonia.

– Hieno joukkue, kuten aikaisemmatkin joukkueeni. Ei tässä muuten jaksaisi, jos urheilijat eivät olisi niin tavoitteellisia.

Varsinkin ottelun ensimmäinen jakso Ylivieskaa vastaan oli kuin Manse PP:n kausi pienoiskoossa. Tamperelaiset löivät sisällä tarvittavat juoksut ja loistivat ulkopelissään.

Myös Kulmala kiittelee joukkueen ulkopelisuorituksia. Se on hänen mukaansa ollut tasaisen hyvää koko kauden ajan.

– Olemme olleet tänä vuonna parempia ulkopelissä sisäpeliltä mitään pois ottamatta. Meillä ei ole myöskään ollut loukkaantumisia, ja se on tuonut tietynlaista stabiilisuutta, turvaa ja rauhaa.

Manse PP oli ollut aiemminkin lähellä nousua. Esimerkiksi viime vuonna Alajärven Ankkkureita vastaan joukkue taipui niukasti viidennessä karsintapelissä.

– Totta kai hetket ne tuntuvat pahalta, kun ei voita, mutta jotenkin tässä urheilussa kun vain uskoo omaan tekemiseensä ja yrittää kehittää asioita, niin joskus se palkinto tulee, ja nyt se sitten tuli, Kulmala sanoi.

Lue lisää aiheesta:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut