Boston murskasi Carolinan - Teuvo Teräväinen kaunisteli rumia lukemia - Urheilu - Aamulehti

Tuukka Rask taas Bostonin voiton takuumies –Teuvo Teräväinen maali oli laiha lohtu Carolinalle

Boston Bruins on marssimassa Carolina Hurricanesin ylitse kohti Stanley Cup -finaalia.

Boston Bruins ei antanut Carolina Hurricanesille mitään mahdollisuuksia joukkueiden toisessa kohtaamisessa Itäisen konferenssin finaaleissa.

13.5.2019 6:33

Bruins voitti varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa pelatun Itäisen konferenssin ensimmäisen finaaliottelun selvästi 5–2.

Sunnuntaina pelatussa toisessa kohtaamisessa Bruins latoi taululle vieläkin selvemmät voittolukemat, kun se kellisti Hurricanesin 6–2.

Bruins siis johtaa ottelusarjaa voitoin 2–0. Stanley Cup -finaalipaikka irtoaa neljällä voitolla.

Kotijoukkue Bruins johti kolmannen erän puolivälissä jo 6–0, mutta Hurricanesin Justin Williams ja Teuvo Teräväinen pääsivät hieman kaunistelemaan lopputulosta päätöserän viimeisen kymmenminuuttisen aikana. Sebastian Aho sai syöttöpisteen Williamsin maaliin.

Torey Krug ja Charlie Coyle olivat Bruinsin tehokkaimmat pelaajat. Kumpikin sai tililleen kolme syöttöpistettä. Matt Grzelcyk puolestaan teki kaksi maalia.

Bruinsin Tuukka Rask torjui ottelussa 21 kertaa. Rask on päästänyt pudotuspeleissä keskimäärin kaksi maalia/ottelu ja on sillä maalivahtitilaston kärkimiehiä. Hänen torjuntaprosenttinsa on 93,7.

Sarja jatkuu varhain keskiviikkona Suomen aikaa Carolinan Hurricanesin kotikaukalossa. Ensi yönä toisessa välieräottelussa ovat vastakkain San Jose ja St. Louis. San Jose johtaa ottelusarjaa voitoin 1–0.

Finaalissa nähdään suomalaispelaaja

Jo nyt on varmistunut, että Stanley Cupin loppuottelussa nähdään vähintään yksi suomalaispelaaja, sillä itälohkon molemmissa joukkueissa pelaa suomalaisia (Rask/Boston ja Aho, Teräväinen, Mäenalanen/Carolina). Lännestä finaalipaikkaa tavoittelee San Josen Joonas Donskoi. St. Louisissa ei suomalaispelaajia ole.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut