Barcelonan ja Valencian kohtaamisessa tarjolla draamaa - Urheilu - Aamulehti

Barcelonan ja Valencian kohtaamisessa tarjolla draamaa – kotijoukkue yhä ilman Messiä, Valencian pelaajat sokissa valmentajapotkuista

Albert Celades palkattiin Valencian uudeksi valmentajaksi.

14.9.2019 7:02

Lauantain mielenkiintoisin ottelu löytyy Espanjan La Ligasta. Kautensa alakanttiin aloittaneiden Barcelonan ja Valencian kohtaamisesta ei puutu etukäteisdraamaa.

Päivän kiinnostavin peli

Barcelona–Valencia-pelin kuvittelisi La Ligassa olevan aina jonkin sortin kärkipeli. Tähän otteluun joukkueet lähtevät kuitenkin sarjataulukon sijoilta kahdeksan ja kymmenen.

Barcelona on kauden avauspeleissään näyttänyt, kuinka riippuvainen se on edelleen tärkeimmästä pelaajastaan Lionel Messistä. Messi on puuttunut toistaiseksi tämän kauden jokaisesta Barcelonan pelistä ja joukkueen hyökkäyspelaaminen on ollut ajoittain varsin vaisua ja mielikuvituksetonta. Toki myös Luis Suarezin puuttuminen on vaikuttanut asiaan, mutta kyllä nähtyä parempaan pitäisi olla rahkeita esimerkiksi Antoine Griezmannin johdolla. Jonkinlainen pohjanoteeraus saavutettiin sarjataukoa edeltäneessä pelissä Osasunaa vastaan, missä sarjanousija olisi pelitapahtumien perusteella ansainnut jopa voiton (päättyi 2–2) (Osasuna voitti laukaukset 15–8 ja maaliodottamankin peräti 2,1–0,4).

Messi on yhä sivussa pohjevammansa takia, eikä Suarezinkaan pelaaminen ole varmaa. Valencialla olisikin ollut tässä hyvä paikka haastaa Barcelona tosissaan ilman seuran omaa sekoilua. Valencia kunnostautui kuitenkin keskiviikkona ensimmäisenä La Liga seurana tällä kaudella, joka antaa potkut valmentajalleen. Pelaajien hyvinkin paljon pitämä Marcelino sai lähteä riitauduttuaan seuran omistajan kanssa.

Tilalle tulleen Albert Celadesin tilanne ei ole varsinaisesti kehuttava, sillä pelaajat olisivat halunneet Marcelinon jatkavan. Onkin melkoista arpapeliä, millä sitoumuksella ja motivaatiolla Valencian pelaajat pystyvät tähän Celadesin avauspeliin lähtemään. Ainakaan valmentajan vaihdoksen positiivista vaikutusta on nyt lähes mahdotonta kuvitella.

Vetomarkkinatkaan eivät ole osanneet reagoida Valencian uuteen tilanteeseen suuntaan tai toiseen. Vaikka Barcelonan peli ei olekaan vakuuttanut ilman Messiä, kuuluu sitä näissä olosuhteissa kuitenkin pitää ottelussa suursuosikkina. Oma arvioni kotivoitolle on 68 prosenttia. Ottelun parhaat pelivalinnat löytyvät runsasmaalisuuksista, sillä jos Valencian pelaajien puolustus-/taistelumoraali ei ole parhaassa terässä, saattaa messitönkin Barcelona taikoa useammankin maalin. Ottelu alkaa kello 22.

Päivän paras vetovihje

Lauantain parhaaksi pitkävetohauksi nostan suursuosikin kohteesta 4383.

Salavat Ufa on aloittanut KHL:n ihan hyvin, vaikka viimeksi kotiavauksessa tappio Avtomobilistille tulikin. Näin usein käy, kun joukkue pelaa ensimmäisen kotipelin vieraskiertueen jälkeen. Nyt Salavat on saanut kotiutua rauhassa ja vastaan tulee paljon Avtomobilistia heikompi Amur. Näen näillä joukkueilla niin suuren tasoeron, että Salavat kelpaa kotonaan peleihin 1,50 kertoimellaankin.

Tasoituksellisista vetomuodoista Salavatista olisi tarjolla jopa markkinoiden korkeimpia kertoimia, mutta koska Amurin valmentajalla on joskus hieman myöhäinen sytytys maalivahdin pois ottamisessa yhden maalin tappioasemassa, on normaali voitto tässä maistuvampi haku. Ottelu alkaa kello 14.30.

Muita mahdollisia hakuja ovat kohteen 1997 Wolves–Chelsea, molemmat joukkueet tekevät maalin (kerroin 1,75), kohteen 5723 WBA (kerroin 4,00) sekä kohteen 5770 Luton (kerroin 4,00).

Päivän pelit: 4383 Salavat–Amur 1 (kerroin 1,50).

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 59/113, palautusprosentti 98.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos