Mikko Lehtonen kiitää kohti ennätystä! - Urheilu - Aamulehti

Mikko Lehtonen huimassa vireessä – Jokerien superpakki kyykytti nyt vastustajaa neljällä pisteellä

Mikko Lehtonen näytti taas, miksi hän on paras NHL:n ulkopuolella pelaava puolustaja.

Mikko Lehtonen oli aivan pitelemätön ottelussa Moskovan Dynamoa vastaan.

17.2.2020 21:16

Moskovan Dynamon ja Jokerien ottelut eivät olleet tällä kaudella olleet suurta maalijuhlaa (Jokereille 2–1, 3–1, 2–1), mutta nyt Jokerit pani haisemaan oikein kunnolla. Dynamo meni komeasti kyykkyyn luvuin 5–0.

Jokerien ykköstähtenä hääri puolustaja Mikko Lehtonen, joka keräsi 4 (1+3) tehopistettä.

Voitolla Jokerit tukevoitti otetaan läntisen konferenssin kolmossijasta. Ero yhden pelin helsinkiläisiä vähemmän pelanneeseen Dynamoon kasvoi nyt viiteen pisteeseen.

Jos ihmeitä ei tapahdu, Jokerit kohtaa pudotuspelien avauskierroksella Lokomotiv Jaroslavlin.

Video pelasti

Jokerit aloitti maalinteon, kun ottelua oli pelattu 11.45.

Henrik Haapala toimitti kiekon kentän kulmasta siniviivalle KHL:n parhaalle puolustajalle Lehtoselle. Lehtonen laukoi ranteella ja maskimieheksi kiiruhtanut Saku Mäenalanen ohjasi ilmasta Lehtosen laukauksen Dynamon maalivahdin Ivan Botsharovin taakse.

Dynamo tuuli jo tasoittaneensa pelin ajassa 18.05, kun Vadim Shipatshov iski Antti Niemen eteensä torjuman kiekon Jokerien maaliin.

Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki haastoi tilanteen paitsiona, ja paitsio se olikin. Dmitri Jashkinilla ei ollut kiekko hallussa hänen ylittäessään siniviivan paljon ennen kiekkoa. Tämän tunnustivat myös linjatuomarit, Dynamon maali hylättiin eikä Jokerit saanut jäähyä pelin viivyttämisestä.

Haapalalta pukukoppimaali

Erän lopulla Dynamon Artjom Volkov otti 2-minuuttisen koukkaamisesta eikä Jokerit armahtanut.

Erää oli jäljellä vain neljä sekuntia, kun Haapala laukoi pienestä kulmasta Botsharovin eteensä torjuman kiekon maaliin. Esityön osumaan tekivät Nicklas Jensen ja Lehtonen.

Jokerien ylivoimapeli on KHL:n toiseksi tehokkainta, ja sen Dynamo sai huomata myös toisessa erässä.

Juuso Hietanen huitoi Jesse Joensuuta käsille ja lähti jäähylle. Hietanen ehti juuri hypätä jäähyaitiosta jäälle, kun Joensuu ohjasi Peter Reginin syötön Volkovin jalan kautta sisään ja lukemiksi 3–0.

Maalivahti vaihtoon

Heti toisen erän puolivälin jälkeen Jensen vei ylipelanneen Botsharovin kahville. Jensen kieputti itsensä jo osittain maalin taakse, mutta Botsharov seurasi perässä ja Jensen sai ujutettua maaliviivan takaa kiekon Dynamon maaliin.

Lehtonen sai Jensenin osumasta jo illan kolmannen syöttöpisteensä.

4–0 riitti Dynamon valmentajalle Vladimir Krikunoville ja Botsharov sai komennuksen vaihtopenkille. Maalille luisteli Aleksandr Eremenko.

Heti 4–0-maalin jälkeen Jokerit pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla. Lopputulos oli odotettu: 5–0.

Lehtonen laukoi ranteella siniviivalta etukulmaan, eikä Eremenko pystynyt torjumaan puolustajasensaation vetoa.

Lehtosella on nyt 48 (17+31) tehopistettä. Hän voi hyvinkin tehdä suomalaispelaajien yhden kauden tehopiste-ennätyksen KHL:ssä. Tällä hetkellä ennätystä pitää hallussaan hyökkääjä Esa Pirnes, joka keräsi kaudella 2008–09 Atlantin riveissä 50 (22+28) tehopistettä.

KHL-puolustajien maali-, syöttö- ja pistepörssiä johtavalla Lehtosella on kolme peliä aikaa saavuttaa Pirneksen ennätys.

Niemelle voitto

Päätöserä pelailtiin ilman maaleja, vaikka kumpikin joukkue pääsi pelaamaan ylivoimalla.

Vatsasairauden takia sivussa ollutta ykkösmaalivahtia Janis Kalninsia tuurannut Antti Niemi otti kauden kolmannen voittonsa 16:ssa pelaamassaan ottelussa.

Jokerien seuraava ottelu on perjantaina vieraissa Avangard Omskia vastaan. Sunnuntaina Pietarin SKA saapuu Helsinkiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: