Lauantain vetovihje: Leijonien suursuosikkiasema kyseenalainen - Urheilu - Aamulehti

Zohornan veljekset päästetään irti – Leijonien suursuosikkiasema kyseenalainen

9.11.2019 7:00

Lauantain mielenkiintoisin ottelu on Karjala-turnauksen Suomi–Tshekki.

Odotan Suomen parantavan torstaisesta Venäjä-pelistä.

Päivän kiinnostavin peli

Suomen avauspeli Karjala-turnauksessa Venäjää vastaan oli odotetun vaikea.

Tahmaisesta ilmeestä huolimatta Leijonat löivät kuitenkin Venäjän 4–3. Toiseen peliin Tshekkiä vastaan odottelen terävämpää Suomea.

Materiaaliltaan Leijonat on selvästi Tshekkiä vahvempi, myös kotiedusta kuuluu laskea hyvää. Lisäksi Tshekki on joutunut kolmessa vuorokaudessa matkustamaan ensin Ruotsiin (sen turnauksen avauspeli pelattiin Leksandissa) ja nyt Suomeen. Matkustaminen vaikuttaa aina negatiivisesti joukkueen tuoreuteen.

Ottelun ehdottomasti seurattavin asia on Tshekin kakkosketju Zohorna–Zohorna–Zohorna. Mlada Boleslavissa pelaava Radim, Amurissa pelaava Tomas ja niin ikään Amurissa pelaava Hynek ovat veljeksiä. Vielä torstaina Ruotsia vastaan ei irronnut, mutta ketjussa pitäisi ainakin kemioiden toimia.

Suomen paras pelaaja torstaina oli kaksi maaliakin tehnyt Harri Pesonen. Tehokkain ketju jatkaneekin myös tänään muodossa Puljujärvi–Manninen–Pesonen. Muutoin kokoonpanoon lienee odotettavissa muutoksia. Maalilla saanee vuoronsa Juho Olkinuora ja myös Eemeli Suomelle, Teemu Turuselle ja Arttu Ilomäelle riittänee nyt peliaikaa.

Vaikka oletankin Suomen parantavan torstaista ja Tshekillä on negatiivisia (rasitus)tekijöitä, on Veikkaus mielestäni silti asettanut Leijonat jälleen Venäjä-pelin tapaan liian suureksi suosikiksi.

Ottelun paras pitkävetovalinta löytyy kuitenkin maalimäärävetojen puolelta ja on yli 4,5 maalia kertoimella 1,55 (kohde 6066). Ottelu alkaa kello 17.30.

Päivän paras vetovihje

Lauantain parhaat pitkävetohaut löytyvät Englannin Mestaruussarjasta.

Nyt päästään ottamaan peräti neljä vetoa. Leeds–Blackburn-ottelussa olen vahvasti Leeds-mielinen. Perusvoiton (kohde 9931, kerroin 1,45) ohella tässä voi hakea jopa Leedsin yli 2,5 maalia (kohde 6300, kerroin 2,75).

Leeds on kotonaan ollut toistaiseksi todella vähämaalinen siihen nähden kuinka paljon se on kuitenkin pystynyt luomaan maalipaikkoja. Maaleja Leeds on kotonaan tehnyt vain seitsemän, vaikka maaliodottama on 14.

Joskus toteutuma alkaa vastata odotuksia. Blackburn on koko kauden pelannut huonommin kuin silti odotetaan: alan itse kallistua sille kannalle, että nähty taso on se "oikea". Näenkin Leedsillä ja Blackburnilla tällä hetkellä suuren tasoeron kotijoukkueen hyväksi.

Sheffield Wednesday pelaa Garry Monkin alaisuudessa hyvää jalkapalloa.

Viimeksi joukkue oli tosi epäonnekas hävittyään Blackburnille kahdella aivan viime hetkien maalilla. Tätä ennen se on pelannut hyvin kovia joukkueita vastaan. Swansea on ylisuorittanut ja näen tässä SheffW:n kotonaan noin 50-prosenttisena suosikkina: kerroin 2,10 kelpaa peleihin.

Kolmas maistuva joukkue on kohteen 9935 Reading. Reading itse on hyvässä vireessä ja vastaavasti sen vastustaja Luton tappioputkessa. Kaikki nämä ottelut alkavat kello 17.00

Päivän pelit: 9931 Leeds-Blackburn 1 (kerroin 1,45), 6300 Leeds-Blackburn, Leeds yli 2,5 maalia (kerroin 2,75), 9936 Sheffield W-Swansea 1 (kerroin 2,10) ja 9935 Reading-Luton 1 (kerroin 1,85).

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 85/161, palautusprosentti 99.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos