Kouluviestikarnevaalin finaali Tampereella lähestyy – ilmoittautuminen on nyt käynnissä - Urheilu - Aamulehti

Kouluviestikarnevaalin finaali Tampereella lähestyy – ilmoittautuminen on nyt käynnissä

Koululaisviestikarnevaali järjestetään Ratinan stadionilla 23. toukokuuta.

26.4.2019 10:40

Kouluviestikarnevaalin finaalitapahtuma Tampereella on alle kuukauden päässä. Järjestäjät odottavat Ratinan stadionille 23. toukokuuta kello 11–16 tuhatmäärin juoksijoita ja ilmoittautuminen on nyt käynnissä. Mukaan pääsee viidellä eurolla per joukkue.

Järjestelyistä vastaavat Suomenkielisen Kouluviestikarnevaalin Tukisäätiö ja Tampereen Pyrintö.

Hankkeen puuhamies on entinen kansanedustaja Håkan Nordman, joka toimii Tukisäätiön puheenjohtajana. Hän on saarnannut Kouluviestikarnevaalin puolesta jo kymmenisen vuotta.

– Kouluviestikarnevaali ei ole vielä yhtä tunnettu kuin Stafettkarnevalen, mutta idea on sama eli liikuttaa massoja. Suomenkielisen karnevaalin liikkeelle saaminen on ollut yllättävän vaativaa, Nordman toteaa Tampereen tapahtuman alla.

Finaaliin ei ole karsintaa, joten kaikki halukkaat ympäri Suomen pääsevät mukaan. Sarjoja on kaksi: ala- ja yläkouluille. Konsepti on simppeli, mutta koulujen tiukkojen matkabudjettien takia väkeä ei ole helppo saada liikkeelle.

Nordmanin mielestä tapahtumalla on silti monta valttia palloilulajien ja budjettien puristuksessa. Lapset ja nuoret haluavat toimia ja liikkua yhdessä, ja juoksu on kaiken liikunnan peruselementti.

Kokemukset ruotsinkieliseltä puolelta ovat erinomaisia. Vuodesta 1961 järjestetty Stafettkarnevalen on suosittu tapahtuma, joka on liikuttanut suurta määrää lapsia ja innostanut juoksijoita huipputasolle saakka. Esimerkeiksi Nordman nostaa Jonathan Åstrandin, Sandra Erikssonin, Niclas Sandellsin ja Karin Storbackan.

– Norjassa tämäntyyppinen liikunta vetää tuhansia, mikä selittää osaltaan maan menestystä urheilussa.

Kouluviestikarnevaali näkyy Yle Areenassa ja myöhemmin koosteena TV2:ssa.

Aamulehden viestikarnevaali pidetään tuttuun tyyliin syyskuun alussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut