Vetovihje: Suomi kohtaa alle 20-vuotiaiden kisoissa Kanadan - voitto ennakkosuosikille - Urheilu - Aamulehti

Nuorilla Leijonilla välierässä vastassa Kanada – pelimerkit kannattaa laittaa yllätysmahdollisuudesta huolimatta suosikille

Lauantain urheilullisesti mielenkiintoisin tapahtuma on Nuorten Leijonien MM-välierä Kanadaa vastaan.

Justus Annunen on Nuorten Leijonien avainpelaaja.

4.1.2020 15:31

Päivän kiinnostavin peli

Nuoret Leijonat yllätti torstain puolivälieräpelissä USA:ta vastaan oikeastaan kaikki – joukkueen peli oli kypsää ja pysyi kasassa koko 60 minuutin ajan. Joukkue pelasi vahvuuksillaan: Puolusti hyvin ja iski tarvittavan voittomaalin tylysti erikoistilanteesta.

USA ei oikeastaan missään vaiheessa ottelua edes näyttänyt voittajalta. Suomen osalta esityksessä oli valtava ero aikaisempiin otteluihin nähden.

Nyt välierissä Kanadaa vastaan kysymys kuuluukin, mikä on Nuorten Leijonien todellinen taso? Oliko USA-peli vain yksittäinen suorituspiikki?

Joukkue on selvästi hyvähenkinen ja muutaman yksilön kohdalla varmasti riittäväkin, mutta itse olen kokonaisuuden tasolla edelleen hieman skeptinen Suomen pärjäämisestä jatkuvasti aivan parhaille.

Kanadaa pidän turnauksen kovimpana joukkueena. Vaikka juuri Suomen kohdalla menestyksellä on taipumusta näkyä tason nousuna, näen tässä vaarana sen, että joukkuetta pidetään nyt USA-voiton perusteella jo liiankin hyvänä – ja odotukset ovat turhan korkealla.

Suomen avainpelaaja on kiistatta maalivahti Justus Annunen, jonka torjuntaprosentti näissä kisoissa on 93,60%. Vertailun vuoksi Kanadan ykkösmaalivahdin Joel Hoferin torjuntaprosentti näissä kisoissa on 92,31%.

Kanadan lyöminen vaatii väistämättä Annuselta nappisuoritusta ja Joel Hoferin voittamista.

Kanadan joukkueessa katse kannattaa kiinnittää Hoferin ohella koko ykköshyökkäysketjuun Alexis LafreniereBarrett Hayton–Nolan Foote. Etenkin vasta kolme ottelua kisoissa tehoilla 2+4 pelannut Lafreniere on todellinen tulevaisuuden tähti.

Ottelun voimasuhteissa en ole Suomen osalta yhtä positiivinen kuin Veikkaus. Pidänkin Kanadan suoran voiton (kohde 9722) 1,68 tarjousta jopa niukasti ylikertoimisena.

Ottelu alkaa kello 20.00.

Nolan Foote (vasemmalla) ja Alexis Lafreniere ovat Kanadan ykkösnyrkissä.

Päivän paras vetovihje

Lauantain parhaat pitkävetohaut löytyvät KHL:n ottelusta Sotshi-TsSKA Moskova. Tässä sekä tasoituksellinen TsSKA (kohde 8535, kerroin 2,20) että koko ottelun yli 4,5 maalia (kohde 8539, kerroin 2,50) ovat pelikelpoisia tapauksia.

Moskovan TsSKA on paria lipsahdusta lukuun ottamatta ollut viime viikkoina hyvässä vireessä, sillä joukkue on voittanut kymmenestä viime pelistään kahdeksan.

Vieraissa sillä on meneillään kuuden ottelun voittoputki. Näistä kuudesta voitosta neljä on tullut yli yhden maalin erolla.

Vastaavasti Sotshin vire ei ole aivan niin hyvä kuin kaksi viimeistä voittoa kertovat. Jokerit joukkue voitti ainoastaan helsinkiläisten epäonnistuneen maalivahtipelin takia ja Spartak Moskova -ottelu oli tasoltaan suoraan sanottuna karmea. Nähdyillä viime esityksillä TsSKA:n kuuluu olla tässä suursuosikki.

Maalimäärällisesti TsSKA on edelleen vähämaalinen (ja vastaavasti Sotshi runsasmaalisempi), mutta tässä pakkasukkotauon jälkeisessä pelissä voi ainakin hieman spekuloida puolustuskurin pitämisellä ja sitä kautta normaalia runsasmaalisemmalla ottelulla. Sotshin otteluista 51 prosenttia on päättynyt yli 4,5 maalin tulokseen – kotona peräti 61 prosenttia.

Tähän nähden nyt tarjottu 2,50 tuntuu aika korkealta. Myös kerroinvertailullisesti molemmat pelikohteet maistuvat hyvin sillä Veikkauksen tarjoukset ovat kummassakin tapauksessa selvästi markkinoiden korkeimmat.

Ottelu alkaa kello 16.00.

Päivän pelit: 9722 Kanada U20-Suomi U20 1 (kerroin 1,68), 8535 Sotshi-TsSKA Moskova-1 2 (kerroin 2,20) ja 8539 Sotshi-TsSKA Moskova, yli 4,5 maalia (kerroin 2,50).

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: -

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: