Suomen miesten maajoukkue esiintyi pitkästä aikaa Tampereella – Sveitsi jäi jalkoihin - Urheilu - Aamulehti

Suomen miesten maajoukkue esiintyi pitkästä aikaa Tampereella – Sveitsi jäi jalkoihin

Nico Salo puikkelehti laidalta vapaaksi.

9.11.2019 18:29 | Päivitetty 9.11.2019 20:35

Aamulehti

Suomen miesten salibandymaajoukkue on voittanut Sveitsin neljän maan turnauksessa Tampereella.

Kaksi edellistä maailmanmestaruutta voittanut Suomi kukisti Sveitsin 3–1 (0–0, 2–0, 1–1). Ottelua Tampere Areenalla oli seuraamassa 1528 katsojaa.

Tampereen Classicia edustava hyökkääjä Ville Lastikka avasi maalihanat toisessa erässä Sveitsin harhasyötön jälkeen. Myös Jyväskylän Happeen Jami Manninen osui toisessa erässä.

Tim Braillardin kavennus komealla kaukovedolla kolmannen erän alussa nosti vieraiden toiveita hetkeksi. Lastikka kuitenkin tuplasi johdon nopeasti Joonas Pylsyn komeasta esityöstä.

Sveitsi on pyrkinyt pitkään murtamaan Suomen ja Ruotsin ylivaltaa miesten salibandyssa, mutta on joutunut toistaiseksi tyytymään kiusaajan rooliin. MM-pronssilla Sveitsi on ollut peräti seitsemän kertaa ja yrittää kirkastaa saldoa vuoden päästä Helsingissä pelattavissa MM-kisoissa.

Pitkästä aikaa Tampereella

Suomi pelasi nyt ensimmäisen miesten maaottelun Tampereella huhtikuun 2013 jälkeen.

Ylipäätään Suomi on vieraillut Tampereella harvoin ottaen huomioon tamperelaisen seurajoukkuemenestyksen. Tämä oli vasta kahdeksas miesten maaottelu Tampereella.

Perjantaina Suomi voitti Tshekin 3–2 Hämeenlinnassa. EFT-turnaus päättyy sunnuntaina, jolloin Suomi kohtaa Ruotsin Vantaalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos