Lentopalloluotsin pelaajavalinta herätti kummastusta. - Urheilu - Aamulehti

Suomen lentopalloluotsin outo pelaajavalinta herätti suurta kummastusta – tähtilibero Lauri Kerminen seurasi kentän laidalta huipputärkeätä ottelua

Lentopallomaajoukkueen brittivalmentaja Joel Banks teki hämmentävän liberovalinnan Kultaisen liigan avainkamppailuun Valko-Venäjää vastaan.

Lauri Kerminen (keskellä) loisti Venäjällä Kemerovon joukkueessa ja kuuluu maajoukkueen vakikalustoon.

12.6.2019 21:59

Hämeenlinna

Vaikka Suomi on vaarassa pudota Hopeiseen liigaan, Joel Banks jätti lajin kirkkaimman tähden Lauri Kermisen penkille ja passitti Niklas Breilinin kentälle. Eikä Kerminen ollut kipeänä.

Suomen karvas 0–3 (22–25, 23–25, 20–25) -tappio ei ollut missään tapauksessa kelpo ottelun pelanneen Breilinin syytä, mutta peluutuspaikka oli erittäin outo.

– Kaikki tietävät Kermisen huippulaadun. Meillä on kuitenkin kaksi liberoa. Halusimme nähdä, mihin Breilin pystyy tosipaikassa, Banks perusteli.

Suomi pelasi kuitenkin paikastaan Kultaisessa liigassa?

– Minut on palkattu tänne kehittämään pelaajia. Se ei tapahdu hetkessä. En välitä, teemmekö tätä työtä Kultaisessa vai Hopeisessa liigassa, Banks vastasi.

Viisi ensimmäistä peliänsä hävinneellä Suomella on vielä pieni sauma säilymiseen. Se edellyttää kotivoittoa lauantaisesta Tshekki-pelistä ja sopivaa tulosta A-lohkon Slovakia-Belgia -kamppailusta.

Keskiviikkoilta oli suomalaisittain synkkä, sillä myös naiset kärsivät tyrmäävän 0–3 (17–25, 16–25, 18–25) -kotitappion Valko-Venäjälle.

Myös naiset ovat putoamisvaarassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos