Ilkka Herola Trondheimin maailmancupin 11:s - Urheilu - Aamulehti

Norjalaisten ylivoima jatkui Trondheimissa: Jarl Magnus Riiber johti maansa neloisvoittoon ja varmisti maailmancupin kokonaisvoiton – Ilkka Herola 11:s

Yhdistetyn maailmancupin kokonaiskilpailu ratkesi sunnuntaina.

Jarl Magnus Riiber on ollut ylivoimainen läpi kauden.

23.2.2020 17:52 | Päivitetty 23.2.2020 17:54

Ilkka Herola oli sunnuntaina Trondheimin yhdistetyn maailmancupin osakilpailun 11:s. Eroa kärkeen tuli minuutti ja 49 sekuntia.

Herola paransi sijoitustaan kymmenen sijaa, sillä hän lähti mäkiosuuden jälkeen ladulle sijalta 21. ja reilut kaksi minuuttia kärjestä.

– Tuon parempaan ei tänään pystynyt. Hirveän nopea keli eiliseen verrattuna. Ei pystynyt tekemään mitään, Herola harmitteli Ylen lähetyksessä.

Voiton vei maailmancupin ylivoimainen ykkönen Jarl Magnus Riiber. Ykkössija oli Riiberille jo kauden 13:s. Kukaan ei ole aikaisemmin pystynyt ottamaan kolmeatoista voittoa yhden yhdistetyn maailmancup-kauden aikana.

Riiber varmisti Trondheimissa maailmancupin kokonaiskilpailun voiton toista kertaa peräjälkeen.

Norjalaiset ottivat kilpailussa neloisvoiton. Espen Björnstad oli toinen (+29,4), Jens Luraas Oftebro kolmas (+35,5). Jörgen Graabak painoi neljänneksi (54,7).

Martin Fritz taisteli Björnstadin kanssa palkintokorokesijoista, mutta itävaltalainen kaatui neljän kilometrin kohdalla. Fritz oli kisassa lopulta seitsemäs.

Yhdistetyn maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Lahdessa Salpausselän kisoissa.

Ilkka Herola oli sunnuntaina 11:s.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut