Wishing Dreamsilla tuurit kohdallaan Teivon illassa - Urheilu - Aamulehti

Wishing Dreamsilla tuurit kohdallaan Teivon illassa – Wera Winnerin laukka avasi väylän yllättäjälle

Tasaisessa maaliintulossa kolmivuotias tamma piti paikkansa loppuun asti.

Juho Ihamuotilan yllättäjä Wishing Dreams vei Tammakriteriumin karsintojen ensimmäisen lähdön.

28.7.2020 22:15 | Päivitetty 28.7.2020 22:40

Hyvällä hevosella on joskus tuuriakin. Kun Iikka Nurmosen Wera Winner laukkasi keulasta Tammakriteriumin ensimmäisessä karsintalähdössä, latu aukeni Juho Ihamuotilan Wishing Dreamsille. Tasaisessa maaliintulossa Ihamuotilan kolmivuotias tamma piti paikkansa loppuun asti. Wishing Dreams voitti lähdön huippuajalla 14,0a/2 100 metriä.

–  Lähdin kasiradalta riskillä liikkeelle ja sain johtavan selän. Jos Iikan hevonen ei olisi laukannut, Mika Forss olisi todennäköisesti pussittanut minua loppuun asti, Ihamuotila arveli.

Wishing Dreamsin lisäksi 8. elokuuta ajettavaan finaaliin selvisivät Lara Luca, Artful Drop ja Magical Princess.

Ihamuotilan yllätysvoitosta huolimatta Tammakriteriumin suosikki on edelleen Jukka Torvisen An-Dorra, joka vei kolmannen karsintalähdön ajalla 14,8a/2 100 metriä. Kun An-Dorra sai vetää ensimmäisen tuhannen lähes kävelyvauhtia, se tykitti viimeisen puolikkaan 09,5-kyytiä.

– Emme pitäneet lähdössä kiirettä, vaan hevonen sai lähteä omaa vauhtia. Lopussa annoin sen vähän kiihdytellä, Torvinen totesi.

Toinen karsintalähtö oli tällä kaudella jo Tammahambon voittaneen Santtu Raitalan ja Sahara Kyllyannen heiniä. Tapio Mäki-Tulokkaan tallin ravuri korkkasi lähdön ajalla 15,0a/2 100 metriä.

– Tamma tsemppasi hyvin lopun, vaikka se joutui kirimään neljättä rataa pitkin. Tänään oli kaikki kengät pois, Raitala paljasti.

Elokuussa ajettavaan Tammakriteriumin finaaliin pääsi kolmesta karsintalähdöstä neljä nopeinta hevosta ja sen ykköspalkinto on 30 000 euroa.

Ykkössarjalaisten lämminveristen Suurmestaruusajon karsinnoissa vauhti oli vieläkin kovempaa ja suosikit juhlivat kahdessa ensimmäisessä startissa. Ensimmäisen karsinnan vei Antti Teivaisen Le Gros Bill, toisen Olli Koivusen Sobell Conway ja kolmannen Seppo Markkulan yllättäjä Ricocone.

̶  Hevonen sai Lahdessa kovat juoksut, mutta se ei ottanut itseensä. Vaikka hevonen juoksi täydellä matkalla ajan 12,2, sille jäi paljon varaa, Le Gross Billiä ohjastanut Teivainen tiesi kertoa.

Kahdentoista hevosen Suurmestaruusajo ravataan myös 8. elokuuta ja sen lähdön ykköspalkinto on 27 000 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos