Toisen polven kiekkotähti jättää Pelicansin ja lähtee P-Amerikkaan - Urheilu - Aamulehti

Toisen polven kiekkotähti jättää Pelicansin ja lähtee Pohjois-Amerikkaan – lahtelaisjoukkueen kultakypärän saa nyt 14 pisteellä

Jesse Ylönen siirtyy SM-liigasta AHL:ään.

Jesse Ylönen lähtee viikonlopun jälkeen rapakon taakse.

28.2.2020 17:37

Pelicansin Jesse Ylönen, 20, lähtee viikonlopun jälkeen Pohjois-Amerikkaan. Hyökkääjä siirtyy loppukauden mittaisella lainasopimuksella AHL:ään Montreal Canadiensin farmiseuraan Laval Rocketiin.

Ylönen on pelannut SM-liigaa ainoastaan Pelicansissa. Hyökkääjä on tehnyt tällä kaudella 53 ottelussa tehot 12+10.

– Unelmani on jonain päivänä pelata NHL:ssä ja sitä varten joudun tekemään vielä paljon töitä, mutta tämä on askel oikeaan suuntaan ja olen siitä innoissani. Olen todella kiitollinen Pelicansille näistä vuosista, Ylönen kertoo tiedotteessa.

Pelicansin mukaan Ylösen siirron taustalla eivät ole taloudelliset tekijät. Nuorella pelaajalla riitti kysyntää myös Euroopassa, mutta hän halusi pelata nimenomaan Lahdessa ennen siirtymistä Pohjois-Amerikkaan.

Montreal varasi Ylösen toisella kierroksella vuonna 2018. Ylönen oli voittamassa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta vuonna 2019.

Jessen isä Juha Ylönen pelasi aikanaan NHL:ssä 341 runkosarjan ottelua Phoenix Coyotesissa, Tampa Bayssa ja Ottawassa.

Uusi kultakypärä

Ylönen ei ole perjantaina kokoonpanossa, kun Pelicans kohtaa Jukurit. Kultakypärälle täytyy siis löytää uusi kantaja.

Perjantaina Jukureita vastaan kultakypärän päähänsä laittaa 21-vuotias Waltteri Merelä. Hyökkääjä on tehnyt tällä kaudella 43 ottelussa tehot 6+8=14.

Runkosarjassa sijalla 13 oleva Pelicans on myynyt kevään aikana useita kärkipelaajiaan. Juhamatti Aaltonen siirtyi Kärppiin, Antti Tyrväinen HIFK:hon ja Aleksi Mustonen Färjestadiin.

Joukkueen toiseksi paras pistemies Hannes Björninen on puolestaan loukkaantunut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos