Hurja ehdotus: Tokion olympialaiset järjestetään keväällä 2021? - Urheilu - Aamulehti

Sisäpiiritieto paljastaa: Tokion olympialaiset järjestetään keväällä?

Tokion olympialaiset saatetaan järjestää jo alkuvuodesta 2021.

Tokion olympialaiset siirretään vuoteen 2021.

27.3.2020 15:20

Tokion olympialaiset saatetaan kilpailla kesän sijaan keväällä 2021. Asiasta kertoo arvostettu japanilaislehti Nikkei. Lehti pohjaa juttunsa Kansainvälistä olympiakomiteaa lähellä oleviin sisäpiirilähteisiin.

Japanin pääministeri Shinzo Abe ja Kansainvälisen olympiakomitea KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach päättivät tiistaina, että Tokion olympialaiset siirretään vuoteen 2021. Aben mukaan olympialaiset kisataan viimeistään kesällä 2021.

Bach kuitenkin sanoi keskiviikkona, että olympialaisten uutta ajankohtaa harkitaan ”laajemmin”, eivätkä kesäkuukaudet ole ainoa vaihtoehto. Nyt yhdeksi varteenotettavaksi vaihtoehdoksi on noussut maalis–huhtikuu.

KOK, kansainväliset lajiliitot ja komitean jäsenet keskustelivat uudesta ajankohdasta jo torstain puhelinkokouksessa. Olympialaisten uusi ajankohta ilmoitetaan KOK:n mukaan viimeistään kolmen viikon päästä, kun keskustelut lajiliittojen kanssa saadaan päätökseen.

Tokion kuvernööri Yuriko Koike sanoi torstaina, että olympialaisten järjestämisen tärkein periaate on koronaviruksen kukistaminen.

– Päätös pitää tehdä sen pohjalta, onko kisapaikkojen turvaaminen ajallisesti mahdollista.

Uuden ajankohdan löytyminen ei ole täysin yksinkertaista. Olympialaisista vastuussa olevan ministeri Seiko Hashimoton mukaan uutta päivää etsiessä täytyy tarkastella, mitä kansainvälisiä urheilutapahtumia on ennen olympialaisia tai niiden jälkeen.

Olympialaisten oli alkuperäisen aikataulun mukaan määrä alkaa 24. heinäkuuta.

Kesäkisojen järjestäminen kesäkuukausien ulkopuolella ei ole täysin ainutlaatuista. Esimerkiksi Sydneyn olympialaiset pidettiin syys-lokakuussa 2000.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos