Puolustuspeliin tehdyt uudistukset jäivät ponnettomiksi – Ilveksen naisille tyly 5–1-tappio Tapiolassa - Urheilu - Aamulehti

Puolustuspeliin tehdyt uudistukset jäivät ponnettomiksi – Ilveksen naisille tyly 5–1-tappio Tapiolassa

Hyökkääjä Aino Rasinen onnistui tekemään Ilveksen ainoan maalin sarjakakkosta Honkaa vastaan.

20.7.2019 17:11 | Päivitetty 20.7.2019 17:28

Aamulehti

Ilves ja FC Honka kohtasivat launtaina toistamiseen tällä kaudella naisten jalkapalloliigassa. Huhtikuun lopussa Ratinassa pelattu ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin, tällä kertaa sarjataulukon kakkospaikkaa pitävä kotijoukkue otti Tapiolassa roiman 5–1-voiton tamperelaisvierailtaan.

Jo ensimmäisen puoliajan jälkeen Ilves oli 3–0-tappioasemassa vastustajien Anni Miettisen kahden ja Dana Leskisen yhden maalin jälkeen. Ilveksen toisen päävalmentajan Mikko Lepistön mukaan tilanne oli tauolle lähtiessä henkisesti vaikea, kun tappioaseman lisäksi mielissä olivat kahden edellisen ottelun häviöt. Joukkue sopikin keskenään, että toiselle puoliajalle lähdetään tekemään ensin yhtä maalia.

– Saimme pelin toisen jakson alun hyvin haltuun, ja onnistuimme luomaan painetta Hongan päähän. 3–1-maali teki hyvää, mutta sen jälkeen emme päässeet enää oikein prässäämään, Lepistö kertasi.

Ilveksen kavennusmaali syntyi kulmapotkun jälkitilanteessa. Päävalmentajan mukaan pallo oli lähellä mennä maaliin jo ensimmäisestä yrityksestä, jonka Honka sai purettua vaivoin. Lopulta Pipsa Saarilahti sai keskitettyä pallon Aino Rasiselle, joka puski kavennuksen 52. peliminuutilla. Hongan Milla Punsar ja Kaisla Karppinen ehtivät kuitenkin tehdä vielä maalit naiseen Ilveksen ainokaisen jälkeen.

– Matsin teemana oli lähteä pitämään omaa päätä puhtaana, siivota puolustusta ja parantaa sitä. Määrällisesti meillä oli tarpeeksi pelaajia puolustamaan, mutta jostain syystä emme saaneet tänään parasta irti, Lepistö harmitteli.

– Meillä oli hyvä jengi vastassa, mutta se ei selitä, miksi me otamme viisi maalia omiin pitämällä kymmentä pelaajaa alla.

Ilves pelaa seuraavan ottelunsa viikon päästä Tammelassa. Silloin vastassa on sarjakolmonen Tikkurilan Palloseura. Lepistön mukaan tulevan viikon aikana tulee yksinkertaisesti parantaa puolustamista.

– Sitä uudistettiin aika paljon menneellä viikolla: tekemistä lähdettiin rakentamaan organisoidummaksi niin, että välttäisimme pallon menetyksiä. Nyt meidän täytyy myös hyökätä paremmin. Jos jokainen hyökkäyksemme kääntyy vastahyökkäykseksi omaan päähämme, emme pääse puolustamaankaan hyvin, Lepistö mietti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos