Pyrintö hallitsi suunnistuksen nostalgiaviikonloppua Sipoossa täydellisesti – miehet ottivat mallia Venloista ja voittivat oman Jukolan viestinsä - Urheilu - Aamulehti

Pyrintö hallitsi suunnistuksen nostalgiaviikonloppua Sipoossa täydellisesti – miehet ottivat mallia Venloista ja voittivat oman Jukolan viestinsä

Pyrinnön ankkuri Anton Kuukka painoi kilpailukeskuksen läpi vauhdikkaasti ja sai peräänsä pyrintöläisten kannustushuudot.­

14.6.2020 16:44 | Päivitetty 14.6.2020 21:49

Aamulehti

Tampereen Pyrinnön suunnistajien nostalgiaviikonloppu Sipoossa oli täydellinen. Lauantaina Pyrinnön joukkue voitti Venlojen viestin, kun Napapiiri-Jukolan peruuntumisen takia eteläisessä Suomessa juostiin uudelleen kesän 1995 Kerava-Sipoon Jukola-viikonloppu.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä oli Pyrinnön miesten vuoro saapua ykkösenä maaliin. Voitokkaassa joukkueessa suunnistivat Antti Saikko, Severi Kymäläinen, Aleksi Sorsa, Elias Kuukka, Mikko Eerola, Anssi Huostila ja Anton Kuukka.

Viikonlopun kutsukisassa oli mukana kahdeksan Venlojen ja kymmenen miesten seitsikkoa. Huippujoukkueista esimerkiksi viime vuosina kahteen Jukola-voittoon yltänyt Tampereen Koovee ei lähtenyt mukaan, koska ykkösjoukkueessa on useita ulkomaisia huippusuunnistajia.

Käytössä oli vuoden 1995 Jukolan kartta, jota oli päivitetty uusilla poluilla ja hakkuuaukoilla. Radat olivat samat kuin 25 vuotta sitten.

Pitkä yö pudotti

Ensimmäisen osuuden viestinviejä Antti Saikko toi Pyrinnön vaihtoon toisena vain viisi sekuntia Lahden Suunnistajien takana.

– Pääosin oli aika hyvin suunnistus hallussa ja meni ihan mukavasti, vaikka kahdelle rastille tuli vähän selkeämmät virheet. Vaikkei ollut ihan täydellinen suoritus, olen ihan tyytyväinen.

Toisen osuuden jälkeen Severi Kymäläinen toi TP:n vaihtoon neljäntenä 25 sekuntia kärjestä eli Hiidenkiertäjistä.

– Pääasiassa homma oli hyvin hallussa, mutta en osannut olla tarpeeksi tarkkana ja tuli muutama tosi iso virhe, mutta onneksi niissä koukkauksissa oli mukana kaikki muutkin joukkueet, joten isompaa vahinkoa ei päässyt sattumaan.

Kolmannen osuuden eli pitkän yön jälkeen Aleksi Sorsa tuli vaihtoon kahdeksantena liki viisi minuuttia kärjestä.

– Joka tapauksessa se oli riittävän hyvä suoritus, kun viesti voitettiin. Henkilökohtaisella tasolla jäi vielä hyvin paljon petrattavaa.

Neljäs osuus oli lyhyt (7,7, kilometriä), mutta Elias Kuukka nosti sen aikana Pyrinnön yli kuuden minuutin johtoon.

– Oma osuus meni tosi hyvin. Oli kyllä tosi hieno tunne, kun kisasta muotoutui jännittävä loppua kohden. Tämä oli vähintäänkin hyvä harjoitus meille. Ja paras Jukola-korvike, mitä pystyttiin tähän hetkeen saamaan.

Voittajat ryhmäkuvassa Sipoon aamussa: Anton Kuukka (vas.), Anssi Huostila, Mikko Eerola, Elias Kuukka, Aleksi Sorsa, Severi Kymäläinen ja Antti Saikko. ­

Eerola kasvatti johtoa

Viidennellä osuudella Mikko Eerola kasvatti Pyrinnön johdon yli kahdeksaan minuuttiin.

– Kisaa ennen jännitti aika paljon, miten oma kunto ja jalka toimii. Ennen kisaa huomasin, että jalka on hyvä, enkä miettinyt sitä metsässä yhtään. Olin vähän yllättynytkin, kuinka hyvä fiilis oli. Loppuun asti pystyin painamaan yllättävän hyvin.

Anssi Huostilan kuudennen osuuden jälkeen Pyrinnön johto oli reilut viisi minuuttia.

– Oma juoksu oli vähän vaikea, enkä ole tyytyväinen henkilökohtaiseen suoritukseeni. Onneksi se riitti kumminkin voittoon.

Ankkuri Anton Kuukka eteni maastossa hallitusti ja toi Pyrinnön voittajana maaliin 1,43 ennen Helsingin Suunnistajia.

– Oli hienoa juosta Sipoonkorven kansallispuiston alueella. Oli hieno onnistua tärkeässä harjoituksessa ennen tulevia suurviestejä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?