Kuvakooste Leijonien MM-turnauksesta 2019 - Urheilu - Aamulehti

Ensin hurmasi Kaapo Kakko, jolle tehtiin viiksiyllätys – sitten loisti Marko Anttila: Katso kuvakooste Leijonien matkasta MM-kultaan

Suomi–Kanada 3–1. Tähän Leijonien turnaus huipentui. Finaalissa kaatui taas yksi kiekkojättiläinen Kanada. Kapteeni Marko Anttila (vas.) nousi pudotuspeleissä ratkaisupelaajaksi. Finaalissakin hän iski 1–1- tasoituksen ja 2–1-johtomaalin.

27.5.2019 10:36 | Päivitetty 27.5.2019 15:27

Bratislava

Koppijuhlat alkoivat välittömästi pelin jälkeen.

Leijonien esitys Slovakiassa hurmasi koko kiekko-Suomen. Näin joukkueen huima turnaus eteni peli peliltä.

Suomi–Kanada 3–1. Kaapo Kakko aloitti kisat loistavasti ja kieputti kaksi maalia Kanadan verkkoon Leijonien avauspelissä. Kakosta tuli hetkessä median lemmikki ja Leijonat sai unelmastartin kisoille.

Suomi–Slovakia 4–2. Kaapo Kakon kikat purivat myös Slovakiaa vastaan. Leijonien 3–2-johtomaali oli sellainen suoritus nuorelta TPS-hyökkääjältä, että koko kiekkoileva maailma, ja varsinkin Slovakian Martin Fehervary, haukkoi henkeään.

Suomi–USA 2–3 vl. Arttu Ilomäki ja Joel Kiviranta seurasivat USA-ottelua katsomosta. Ottelu ratkesi vasta jatkoajalla USA:lle, mutta pelissä oli myös suvantovaiheita, jolloin pelimiehillä oli aikaa tutkia kännyköitään.

Suomi–Tanska 3–1. Kakko-show pyöri taas isoilla kierroksilla. Leijonien 1–1-tasoitus oli Kakolta jälleen suoritus, jollaisia ei monesti kiekkopeleissä näe. Leijonat nousi Kakon johdolla tappioasemasta tärkeään voittoon.

Suomi–Britannia 5–0. Leijonat namutteli rutiinivoiton sarjatulokkaasta. Lupaavasti turnauksen aloittaneen keskushyökkääjä Eetu Luostarisen ottelu ja turnaus päättyi ikävään loukkaantumiseen.

Suomi–Ranska 3–0. Leijonien kapteeni Marko Anttila joutui kesken pelin laittamaan järjestykseen Ranskan hyökkääjän Valentin Claireaux'n, jonka temput kaukalossa menivät Lempäälän jätin mielestä jo hyvien tapojen väärälle puolelle.

Suomi–Saksa 2–4. Joku teki Leijonien kuopukselle Kaapo Kakolle pilaa Saksa-ottelun jälkeen ja piirsi viikset nuoren hyökkääjän akkreditointilappuun. Kakolla ei ollut tietoa tempun tekijästä.

Suomi–Ruotsi 5–4 ja. Leijonat lähetti Ruotsin NHL-tähdet kotimatkalle puolivälierän jälkeen. William Nylander (oik.) vakuutti ennen peliä, että Ruotsi voittaa, mutta eihän siinä niin käynyt. Sakari Manninen ratkaisi Suomen voiton jatkoajalla.

Suomi–Venäjä 1–0. Leijonat pudotti sensaatiomaisella voitolla Venäjän kivikovan tähtimiehistön pronssiotteluun. Marko Anttila teki kamppailun ainoan maalin ja Kevin Lankinen torjui maalissa uskomattoman hienon nollapelin.

Finaali alkoi dramaattisesti. Läpiajoon karannut Jere Sallinen kampitettiin, ja Oliwer Kaski asettui ampumaan rangaistuslaukausta, kun peli oli 0–0. Kuti osui Matt Murrayta patjoihin. Vaikka Kanada meni myöhemmin johtoon, Leijonat nousi sensaatiomaiseen MM-kultaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos