Yleisurheilun EM-kisat peruttu – Annimari Korte menetti huippumahdollisuuden - Urheilu - Aamulehti

Annimari Kortteelta tunteikas vuodatus: uran huippumahdollisuus mureni – "Satuttaa"

Yleisurheilun EM-kisojen peruminen kolahtaa kovaa, sillä Annimari Kortteella oli huippusaumat menestyä. Niin nyös Reetta Hurskeella.

Annimari Korte on pettynyt siihen, että yleisurheilun EM-kisat peruttiin.

24.4.2020 8:07

Yleisurheilun EM-kisat oli tarkoitus järjestää Pariisissa 26.–30. elokuuta. Euroopan yleisurheiluliitto, Ranskan yleisurheiluliitto ja kisajärjestäjät päättivät yhdessä luopua kisoista kokonaan koronaviruspandemian takia.

Kisoja ei siis siirretä myöhempään ajankohtaan, vaan ne peruttiin kokonaan. Järjestäjät tiedottivat asiasta torstaina.

Pika-aituri Annimari Korte oli päätökseen todella pettynyt, sillä menestyssaumoja olisi kisoissa riittänyt. Korte teki viime kesänä sadan metrin aidoissa Suomen ennätyksen 12,72, joka oli myös kauden toiseksi paras aika Euroopassa.

– EM-kisojen peruminen satuttaa! Olympialaisten siirto ei haittaa, mutta EM-kisojen peruminen koskettaa kovempaa. Ensimmäistä kertaa ikinä uskoin, että voisin oikeasti menestyä arvokisoissa, Korte kirjoittaa.

– Toivottavasti kesällä juostaan ja kovaa edes pikkukisoissa. Motivaatiota löytyy.

Tamperelaisaitureista pettymään joutuu Reetta Hurske ja myös Lotta Harala oli kuntoutunut tähän kauteen.

Korte rikkoi SE-ajallaan myös Tokion olympialaisten rajan. Nyt myös olympialaisia joudutaan odottamaan, sillä kisat siirrettiin kesälle 2021.

Espanjassa harjoitellut pika-aituri palaa samantien Suomeen sulattelemaan kovan kisakauden murenemista käsiin.

– Vaihdoin samantien lennot Suomeen jo huomiselle. Saa sulatella tätä koirieni kanssa. Kaksi viikkoa karanteenia oli jo totta kai treeniohjelmassa valmiina. Sen jälkeen jatkuu treenit normaalisti ja tavoitteena edelleen oma ennätys eli Suomen ennätys tänä kesänä.

– Nyt täytyy vain uskoa, että 2021 on meille kaikille parempi.

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ehdotti keskiviikkona, että Suomessa järjestettäisiin poikkeusaikoina yhden lajin kisoja.

Korte paljasti jo ennen EM-kisojen perumispäätöstä keskustelleensa pienistä kisoista Nooralotta Nezirin kanssa.

– Puhuttiin Nooralotta Nezirin kanssa, että järjestetään vaikka omia pienempiä kisoja, mutta kyllä tässä kisataan. Hymyilevät kasvot hymyilevillä silmillä. Luulen, että meidän (+muut aiturit/muu laji) omatkin kisat kiinnostaisi TV/nettiyhteisöä, vaikka ilman yleisöä.

Yleisurheilun MM-kisat oli määrä järjestää Yhdysvaltain Oregonissa elokuussa 2021. Kisoja kuitenkin lykättiin, kun Tokion olympialaiset jouduttiin siirtämään samalle kesälle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: