MotoGP-luokassa on käynnissä tasainen mestaruustaistelu 2020 - Urheilu - Aamulehti

MotoGP-luokassa on käynnissä huipputasainen mestaruustaistelu – Joko nyt on konkarikuskin aika?

Aki Ajon tallin kuljettajat eivät ole yltämässä kolmen joukkoon. Jorge Martinin hyvä vire katkesi koronavirukseen.

Joan Mir ajoi sunnuntaina kolmanneksi Aragonian GP:ssä.­

18.10.2020 19:25 | Päivitetty 18.10.2020 20:35

Aamulehti

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan mitalisijat ovat karanneet Aki Ajon tallin kuljettajilta. Kautta on jäljellä neljän kisaviikonlopun verran, ja vain pieni ihme voi nostaa Ajon kuskit kolmen kärkeen.

Moto2-sarjassa Jorge Martin on viidentenä ja Tetsuta Nagashima kuudentena. Martinin ero MM-sarjan kärkeen Enea Bastianiniin on kuitenkin jo 60 pistettä ja kolmanteen sijaankin 55 pistettä.

Martin oli MM-sarjassa kolmantena kuuden osakilpailun jälkeen, kunnes hän sai koronavirustartunnan. Espanjalainen joutui jättämään kaksi kilpailua väliin. Paluun jälkeiset kaksi kilpailua päättyivät keskeytykseen, ja sarjan kärki karkasi lopullisesti.

Sunnuntaina Martin ajoi Aragonian GP:ssä Espanjassa kolmanneksi. Se oli hänelle kauden neljäs palkintopallisija, joista yksi on voitto.

Nagashiman kausi alkoi loistavasti voitolla ja kakkossijalla, mutta sen jälkeen japanilainen ei ole yltänyt kolmen kärkeen.

Aika-ajovauhti kunnossa

Raul Fernandez on tasaisessa Moto3-luokassa seitsemäntenä. Hänen eronsa kärkipaikkaa pitävään Albert Arenasiin on 55 pistettä ja kolmanteen sijaan 37 pistettä.

Kaito Toba on vasta 18:ntena.

Tasaisen kauden terävimmän kärjen takana ajanut Fernandez nousi sunnuntaina ensimmäisen kerran palkinnoille, kun hän ylsi huipputasaisessa kisassa kolmanneksi. Vauhtia espanjalaisella olisi riittänyt parempiinkin tuloksiin, sillä hän on napannut tällä kaudella peräti neljä paalupaikkaa.

– Olen todella onnellinen Raulin puolesta. Hän ajoi loistavasti, ja tuntuu siltä, että kisavauhtimme on parantunut. Hän pystyy varmasti ottamaan hyviä sijoituksia myös tulevissa kisoissa, Aki Ajo sanoi tallin tiedotteessa.

Jorge Martin on voittanut tällä kaudella yhden kilpailun.­

Joko nyt, Dovizioso?

Kuninkuusluokka MotoGP:ssä on käynnissä erikoinen kausi. Sarjaa johtaa espanjalainen Suzuki-kuski Joan Mir, joka ei ole voittanut ainuttakaan kauden kymmenestä kilpailusta.

Alkukaudella tulleiden kahden keskeytyksen jälkeen Mir on ajanut tasaisesti kolmen joukkoon. Hän nousi sarjajohtoon kuuden pisteen turvin sunnuntaina, kun Yamahan Fabio Quartararo jäi pisteiden ulkopuolelle.

Maailmanmestaruus olisi Mirille, 23, ensimmäinen MotoGP-luokassa. Hän ajaa luokassa vasta toista vuottaan.

Ranskalainen Quartararo, 21, ei ole yltänyt kolmen kärkeen missään luokassa aiempina vuosina. Myös hän ajaa toista kauttaan MotoGP:ssä.

Mestaruuskamppailu on tiivis, sillä myös Yamahan Maverick Vinalesilla ja Ducati-kuski Andrea Doviziosolla on hyvä sauma titteliin. Kärkinelikko mahtuu vain 15 pisteen sisään. Vinales ja Dovizioso ovat kokeneempia kuljettajia, mutta hekään eivät ole koskaan voittaneet mestaruutta MotoGP-luokassa. Dovizioso, 34, on metsästänyt täysosumaa jo kaudesta 2008 lähtien.

MotoGP-sarjan neljänä viime kautena ja yhteensä kuusi kertaa voittanut Espanjan Marc Marquez tippui pelistä pois avauskisassa. Marquez kaatui rajusti ja mursi olkaluunsa. Hän ei ole ajanut sittemmin, mikä on avannut tien muille kuljettajille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?