Mira Potkonen aikoo jatkaa uraansa olympialaisiin - Urheilu - Aamulehti

Loukkaantumisesta nopeasti toipunut Mira Potkonen lähtee parantamaan neljän vuoden takaisesta pettymyksestä – Nokialaistähden ura on jatkumassa ainakin olympialaisiin

Mira Potkonen tavoittelee seuraavaksi Euroopan kisojen voittoa. Nokialaisnyrkkeilijä on tyytyväinen, että päätös nyrkkeilyn säilymisestä olympialajina saatiin vihdoin maaliin.

Mira Potkonen mittaa seuraavaksi kuntoaan Euroopan kisoissa Minskissä.

21.6.2019 8:00 | Päivitetty 23.6.2019 16:15

Aamulehti

Tampereen Voimailuseuran Mira Potkonen astuu seuraavan kerran nyrkkeilykehään keskiviikkona Minskissä, kun Valko-Venäjällä käydään historian toiset Euroopan kisat.

Vaikka Minskin Euroopan kisat ovat samalla kuluvan nyrkkeilyvuoden EM-kilpailut pelkästään miesten tasolla, riittää myös nokialaisnyrkkeilijä Potkosen 60-kiloisten sarjassa maailman kovimpia vastustajia.

Yksi heistä on irlantilainen Kellie Harrington, joka on viime vuoden hallitseva maailmanmestari.

– Euroopan taso on sarjassani kova, joten nyt saan mitata kunnolla itseäni, Mira Potkonen kertoo Aamulehdelle.

Rutiini on kohdillaan

Viime ajat ovat olleet Potkoselle suhteellisen kiireisiä. Hän nimittäin ehti olla kotonaan Nokialla vain kolme päivää edellisen Minskin kymmenen päivän leirin jälkeen.

Valko-Venäjän reissun lisäksi Potkonen on hakenut rutiinia tekemiseensä leireilemällä Espanjassa, Italiassa ja Saksassa.

– Kevät on sujunut ihan ok. Vuoden alusta oli pieni loukkaantuminen, mutta se onneksi parani nopeasti. Sen jälkeen olen päässyt hyvään vauhtiin.

Vauhtia onkin riittänyt, sillä Potkonen on voittanut kevään mittaan Pohjoismaiden mestaruuden, SM-kultaa sekä iskenyt turnausvoittoon Espanjassa.

– Kaikki tuollaiset menevät ihan perusrutiinilla. Rutiini on nyt sillä tasolla, että voin lähteä tuollaisiin kisoihin niin, että treenailen siinä samassa, Potkonen sanoo.

Aiemmista kisoista jäi parannettavaa

Potkosen lisäksi Suomesta Euroopan kisoihin on lähdössä 34 urheilijaa. Kaikkiaan eri lajien kilpailijoita on yli 4000.

Kilpailut toimivat monessa lajissa Tokion olympialaisten karsinta- ja katsastuskisoina.

– Eivät nämä ihan kauden päätavoite ole, mutta totta kai arvokisat ovat aina arvokisat. On hienoa, kun saa taas olla olympiajoukkueen mukana, Potkonen sanoo.

Potkonen osallistui Euroopan kisoihin viimeksi neljä vuotta sitten, jolloin kisat järjestettiin ensimmäistä kertaa. Silloin Potkonen joutui taipumaan jo ensimmäisessä ottelussa, mikä tiesi kisoista putoamista.

Nyt odotukset ovat luonnollisesti korkeammalla.

– Tavoitteeni on lähteä kilpailemaan hyvien suorituksien kautta ja sitä kautta päästä hyvään tulokseen. Haluan totta kai finaaliin, Potkonen sanoo.

Ura jatkuu olympialaisiin

Nokialla asuva Mira Potkonen sai toukokuussa mieluisia uutisia, kun Kansainvälisen olympiakomitean alainen IOC:n johtoryhmä tiedotti nyrkkeilyn säilyvän olympialajina.

Nyrkkeily oli vaarassa pudota Tokion vuoden 2020 olympialaisista kansainvälisen nyrkkeilyliitto Aiba:n korruptioepäilyn sekä puheenjohtaja Garuf Rahimovin rikosepäilyjen vuoksi.

Potkonen sanoo, ettei hän vaivannut päätään sillä, säilyykö nyrkkeily olympialaisissa.

– Olen tietysti toivonut, että asia ratkaistaan. Nyt on pääasia, että se säilyy, hän sanoo.

Potkonen voitti Rion olympialaisissa kolme vuotta sitten pronssia.

Olympiakarsintojen ajankohdaksi on ilmoitettu tammi-toukokuu 2020. Mitään muuta karsinnoista tai olympialaisista ei kuitenkaan tiedetä: esimerkiksi painoluokat ja sarjojen määrät ovat vielä hämärän peitossa.

– Niistä karsinnoista ei ole mitään muuta tietoa, mutta se on kaikille sama, joten se on ihan ok, Potkonen sanoo.

Potkonen sanoo jatkavansa uraa ainakin olympialaisiin saakka.

– Se on päätavoitteeni tällä hetkellä, Potkonen sanoo ja myöntää tavoittelevansa olympiakultaa.

Juttua muutettu 23.6.2019 klo 15.56: Jutussa mainittiin aiemmin virheellisesti, että Minskin Euroopan kisat ovat nyrkkeilyn EM-kilpailut. vain miesten osalta, naisten EM-kisat käydään elokuussa Espanjassa.

Potkonen ei myöskään otellut Euroopan kisoissa sunnuntaina, sillä hän pääsi vapaa-arvan kautta automaattisesti ensimmäiselle kierrokselle, joka alkaa keskiviikkona.

Euroopan kisat

Järjestetään historian toista kertaa 21.-30. kesäkuuta Valko-Venäjällä Minskissä.

Kisoissa on kaikkiaan yli 4000 urheilijaa viidestäkymmenestä eri maasta.

Kisoihin osallistuu yhteensä 35 suomalaisurheilijaa yhdestätoista eri lajista.

Kisoihin osallistuu kaikkiaan neljä tamperelaista: Mira Potkonen ja Muhammed Abdilrasoon (nyrkkeily, Tampereen Voimailuseura), Netta Malinen (melonta, Tampereen Vihuri) ja Aatu Laamanen (judo, Tampereen Judo).

Euroopan kisat toimivat monessa lajissa Tokion olympialaisten karsinta- ja katsastuskilpailuna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut