Yritteliäs Ilves ei saanut vieraspisteitä mukaansa – TiPS sai nauttia onnekkaista pompuista naisten jalkapalloliigassa - Urheilu - Aamulehti

Yritteliäs Ilves ei saanut vieraspisteitä mukaansa – TiPS sai nauttia onnekkaista pompuista naisten jalkapalloliigassa

Ilves lähti tähän kauteen kahden päävalmentajan mallilla. Mikko Lepistö (edessä) ja Mauri Heinonen jakavat valmennusvastuun.

4.5.2019 18:56

Aamulehti

Ilveksen naiset tekivät lauantaina pisteettömän vierasmatkan Tikkurillaan. Paikallinen TiPS oli jalkapalloliigan kamppailussa niukasti parempi maalein 1–0 (1–0).

– Emme olleet noinkaan vähän huonompia. Se harmittaa, että ainakin piste olisi ollut vietävissä kotiin, Ilveksen toinen päävalmentaja Mikko Lepistö manaili ottelun jälkeen.

Voittomaali syntyi ensimmäisellä jaksolla onnekkaiden pomppujen jälkeen, kun Ilves ei saanut siivottua palloa vähemmän vaarallisille tonteille.

– Jonain toisena päivänä pomput olisivat menneet toisin.

Lepistö kuitenkin tunnusti, ettei lauantai ollut Ilvekselle paras päivä, vaikka pelaajat olivatkin yritteliäitä ja halukkaita.

– Tänään valmentaja ei vain saanut pelaajia siihen iskuun, mitä voitto olisi vaatinut.

Sen sijaan pelaajat saivat Lepistöltä runsaasti kiitoksia. Onnistujiin kuului esimerkiksi Jenni Kantanen.

– Hän oli tänään todella pirteä. Harmi, että hänet piti ottaa vaihtoon kesken pelin. Hän sai pienen kolhun päähänsä ja vaihto oli varotoimi.

Lepistön mukaan myös topparipari Julie Foss ja Sanni Ojanen esiintyi vahvasti. Maalissa Annika Laihanen teki muutaman komean torjunnan.

Ilves on aloittanut kauden voitolla, tasapelillä ja tappiolla.

– Kausi on alkanut oikeastaan odotetusti, ja pelaamista on saatu jo vietyä kivaan suuntaan. Kyllä siihen voi olla tyytyväinen, vaikka sana on kovin vaarallinen.

Täksi kaudeksi Ilves on uudistunut ja nuortunut rajusti. Lepistö julisti kauden alkaessa, että hän haluaa Ilveksen pelaavan energistä ja uskaliasta jalkapalloa.

– Kyllä se jo siltä näyttää, vaikka virheitäkin tulee. Ne voin antaa anteeksi, kunhan emme passivoidu ja ala odottelemaan, mitä peli tuo tullessaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut