Pyrintö oli murskaavan ylivoimainen viimeisessä kotiottelussaan – Tilastot huimaa luettavaa: ”Kolmossija on iso saavutus” - Urheilu - Aamulehti

Pyrintö oli murskaavan ylivoimainen viimeisessä kotiottelussaan – Tilastot huimaa luettavaa: ”Kolmossija on iso saavutus”

BC Nokia sai huonoja uutisia, vaikka ei edes pelannut keskiviikkona.

Kevin Johnson kahmi peräti 20 levypalloa. Sami Toiviainen oli mielissään, kun joukkue onnistui laajalla rintamalla.

10.4.2019 21:44 | Päivitetty 10.4.2019 22:18

Aamulehti

Tampereen Pyrintö pelasi yhden kauden parhaista otteluistaan, kun se kohtasi Korisliigan runkosarjan viimeisessä kotiottelussa Uudenkaupungin Korihait.

Pyrintö murskasi sarjapaikastaan pelaavat vieraansa 107–72 (48–34) ja varmisti runkosarjan kolmannen sijansa.

Tilastot olivat Pyrinnön kannalta huimaa luettavaa: pisteet penkiltä 45–14, pisteet kolmen sekunnin alueelta 56–38, pisteet nopeista hyökkäyksistä 21–2, kahden pisteen heittojen onnistumisprosentit 65–46 ja kolmosten onnistumisprosentit 42–19.

Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen oli kuitenkin riemuissaan ennen kaikkea muista tilastoista.

– Voitimme levypallot (53–34) ihan pystyyn, meillä oli 28 syöttöä ja käytimme kaikkia 12 pelaajaa niin, että pelin taso kuitenkin pysyi riittävän hyvänä, hän sanoi.

– Toista neljännestä lukuun ottamatta tämä oli meiltä erinomainen peli. Tuli tärkeään paikkaan.

Levypalloissa loisti erityisesti sentteri Kevin Johnson, joka rohmusi niitä 20.

Kaiken kruunasi se, että joukkue säästyi vammoilta.

– Tavoite oli sijoittua runkosarjassa neljän joukkoon. Kun miettii, kuinka paljon meillä on ollut erilaisia loukkaantumisia, niin kolmossija on iso saavutus, Toiviainen hehkutti.

Keskiviikkona kokoonpanosta puuttui ainoastaan Petri Heinonen.

Pyrinnöt pelaa runkosarjan viimeisen ottelunsa Kouvojen vieraana perjantaina. Tamperelaisten runkosarjasijoitus ei voi enää muuttua.

– Viime kauden jälkeinen pelitapa-analyysi ja tehdyt muutokset onnistuivat. Joukkueen rakentaminen onnistui. Valitsimme jenkit vähän eri tavalla kuin aiemmin. Loukkaantumissuman aikana akatemiajoukkueesta nousi muutama pelaaja isoon rooliin. Se on ollut ehkä se tärkein asia, Toiviainen sanoi.

BC Nokia sai keskiviikkona huonoja uutisia, vaikka se ei edes pelannut. Kobrat voitti kotonaan Kouvot 78–76 ja nousi tasapisteisiin BC Nokian kanssa. Toinen joukkueista nappaa viimeisen pudotuspelipaikan. Kobrien Khalil Small nosti voittokorin neljä sekuntia ennen täyttä aikaa.

Nokialaisilla on jäljellä kaksi ottelua, Kobrilla yksi. Jos joukkueet päätyvät tasapisteisiin, Kobrat sijoittuu edelle, koska se vei keskinäiset kamppailut 3–1.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: