Salibandyliigan uusi nimi on F-Liiga - Urheilu - Aamulehti

Salibandyliiga vaihtoi nimeään ja uudisti ilmettään – näin tamperelaistähdet kommentoivat

Salibandyssä on tehty suuri brändiuudistus.

Tampere Areenalla Classicin ja Steelersin kohtaamista seurasi 1 375 katsojaa.­

20.5.2020 10:00 | Päivitetty 20.5.2020 10:27

Aamulehti

Miesten ja naisten salibandyliigan nimi muuttuu. Liigan nimi on tästä päivästä lähtien F-Liiga, jonka alla pelataan sekä miesten että naisten pääsarjat.

Nimi on osa salibandyn brändiuudistusta.

– F-Liiga antaa seuroille mahdollisuuden uudenlaiseen kasvuun. F-Liiga haluaa näkyä ja vaikuttaa kotimaan ohella jatkossa myös kansainvälisesti, F-Liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen sanoo tiedotteessa.

Uudistusta on merkittävästi ollut puuhaamassa muiden muassa pelimaailmasta tuttu Peter Vesterbacka, joka vaikuttaa nykyään myös salibandyssä. Hän on SSBL Salibandy Oy:n hallituksen jäsen.

– Salibandy on maailmalla vauhdikkaasti kasvava laji. Haluamme, että huippusalibandyn seuraaminen kohdistuu nimenomaan Suomen liigaan. Sen takia brändistä tehtiin myös helposti kansainvälistettävä, Nurminen toteaa.

Samassa yhteydessä liiga saa uuden logon ja omat verkkosivut.

– Meillä 30 joukkuetta pelaa samassa yhteisessä F-Liigassa: miesten ja naisten sarjoissa. Meille on tärkeää saada kaikki joukkueet saman brändin alle, Nurminen sanoo.

”Herättää lisää mielenkiintoa”

Tällainen on uuden liigan logo.­

Sarjan mukaan F-kirjain symboloi salibandyn englanninkielistä nimeä floorball, mutta myös sanoja Finland ja falcon. Viimeksi mainittu tarkoittaa haukkaa, joka näkyy myös sarjan uudessa logossa ja kuvaa lajin nopeutta.

–  En koe ongelmaksi sitä, että nimi ei aukea heti. Se vähän herättää lisää mielenkiintoa, tunteita ja keskustelua. Mielestäni tämä on ihan raikas idea. Ehkä oli hyvä aika ottaa käyttöön uusi nimi ja viedä sarjaa kaupallisempaan suuntaan, kestomenestyjä Tampereen Classicin hyökkääjä Sami Johansson kommentoi.

Myös naiset pelaavat F-Liigaa, mutta omassa sarjassaan. Naisten sarja on jaettu A- ja B-tasoihin, kuten viime kaudellakin.

–  Vähän valtavirrasta poikkeava ratkaisu, mutta mielenkiintoinen idea, että tasa-arvoa nostettiin esille, Johansson vastasi kysymykseen miesten ja naisten sarjojen tuomisesta saman nimen alle.

Tiedotteen mukaan sarjan strategiatyön tavoitteena on kasvattaa F-Liigasta Suomen tavoittavin sisäpalloilusarja. Vuoteen 2028 mennessä F-Liigan tavoite on olla maailman paras ja arvokkain salibandyn liiga ja brändi.

–  Toivon, että pelaajat innostuisivat tästä kasvojenkohotuksesta, kun rakennamme sarjaa maailman parhaaksi, maajoukkuekapteeni Nico Salo sanoi STT:lle.

Salo työskentelee ja pelaa Classicin palveluksessa. Hän kuuli brändiuudistuksesta maanantaina seurojen etäpalaverissa.

–  Varmasti kaikilla on sulateltavaa ja vaatii hetken aikaa, että nimeen tottuu. Varmasti ihmiset hämmentyvät, kun törmäävät nimeen. Toivottavasti he reagoivat siten, että ottavat selvää, mistä on kyse, Salo tuumi.

Uusi pomo taloon

Maanantaina Salibandyliitto julkisti uuden toiminnanjohtajansa. Pestiin tarttuu Pekka Ilmivalta, joka siirtyy salibandyn pariin Veikkaukselta laki- ja vastuullisjohtajan tehtävästä. Hän aloittaa Salibandyliitossa 1. syyskuuta.

Kari Lampinen oli toiminnanjohtajana vuodesta 2015 lähtien.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?