Janne Väätäinen on mäkihyppymaajoukkueen uusi päävalmentaja - Urheilu - Aamulehti

Suomen mäkihyppymaajoukkueelle uusi valmentaja – tuttu luotsi palaa kymmenen ulkomaan vuoden jälkeen

Janne Väätäinen on uusi mäkihyppymaajoukkueen päävalmentaja.

Janne Väätäinen palaa Suomen mäkihyppymaajoukkueeseen.

24.4.2020 14:02

Janne Väätäinen on Suomen mäkihyppymaajoukkueen uusi päävalmentaja. Väätäisen rinnalla toimivat apuvalmentaja Lauri Hakola sekä välineteknikkona ja apuvalmentajana työskentelevä Frederic Zoz. Hiihtoliitto tiedotti valinnoista perjantaina.

Väätäinen oli Suomen maajoukkueen päävalmentajana vuosina 2008–2010. Hän on toiminut myös maajoukkueen apuvalmentajana ja luotsannut Japanin mäkihyppääjiä.

Valmentaja on muun muassa nostanut Janne Happosen ja Japanin Ryoyu Kobayashin menestykseen.

– Janne on poikkeuksellisen etevä motivoimaan urheilijoita ja ohjaamaan heitä harjoittelun toimeenpanemiseen. Ilman sitoutunutta työntekoa kukaan ei nouse nykyaikana lajin huipulle, mäkihypyn johtoryhmän puheenjohtaja Lauri Kettunen kommentoi.

Uusilla valinnoilla halutaan parantaa maajoukkueen kilpailukykyä ja ammattimaistaa lajivalmennusta. Tähtäin on Pekingissä vuonna 2022 järjestettävissä talviolympialaisissa.

Väätäinen vastaa kokonaisuudessaan maajoukkueen toiminnasta ja kiertää ensi kauden kilpailuissa mukana. Hakola puolestaan panostaa käytännön valmennukseen ja ohjaa muita lajivalmentajia.

– Yhdistämällä Janne Väätäisen ohjauksen ja Lauri Hakolan lajitietämyksen saamme toisiaan täydentävien ja keskenään aitoa dialogia käyvän valmentajaparin, jolla on erinomaiset valmiudet ja edellytykset ohjata urheilijoita menestykseen. Loppu on urheilijoista kiinni, Kettunen sanoo.

Väätäinen on myös entinen mäkihyppääjä. Hän kilpaili maailmancupissa vuosina 1992–2000.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos