KHL-kauden alkuun liittyy yhä runsaasti kysymyksiä – Jokereilla ei ole tietoa otteluohjelmasta tai pelipaikasta - Urheilu - Aamulehti

KHL-kauden alkuun liittyy yhä runsaasti kysymyksiä – Jokereilla ei ole tietoa otteluohjelmasta tai pelipaikasta

KHL:n otteluohjelman julkaisu venähti jälleen.

Jokerit ja Lokomotiv tahkosivat maaliskuussa KHL:n pudotuspelejä. Kuvassa Veli-Matti Savinainen (vas.) ja Staffan Kronwall.­

30.7.2020 18:39

STT, Helsinki

Jääkiekkoliiga KHL venyttää entisestään otteluohjelman julkistamista ensi kaudelle. KHL:n puheenjohtaja Aleksei Morozov kertoi venäläismedia Ria Novostin mukaan keskiviikkona, että otteluohjelma on tarkoitus julkistaa elokuun alussa. Liiga pyrkii aloittamaan kautensa 2. syyskuuta.

Helsinkiläisseura Jokereille tietoa otteluohjelmasta ei ole herunut.

– Otteluohjelmasta ei ole tullut meille vielä infoa. Liiga piti johtoryhmän kokouksen keskiviikkona, mutta sieltä ei ole mitään virallisia ilmoituksia tullut meille eikä varmaan muillekaan joukkueille, Jokerien viestintäpäällikkö Iiro Keurulainen sanoi STT:lle.

KHL kertoi 19. heinäkuuta, ettei se pysty vahvistamaan otteluohjelmaa ennen kuin sarjan lopullinen joukkuemäärä on selvillä. Sarja kertoi seurojen saavan tiedon ohjelmasta ennen heinäkuun loppua, mutta nyt päätös venyy yhä pidemmälle.

Morozovin mukaan KHL pyrkii luomaan otteluohjelman siten, että jokainen joukkue pelaa runkosarjassa 60 ottelua.

Tuleeko muutto Venäjälle?

Jokerien tilanne on kerännyt runsaasti mediahuomiota Suomessa viime viikkoina. uutisoi heinäkuun puolivälissä venäläislähteeseensä vedoten, että KHL painostaa Jokereita muuttamaan tulevaksi kaudeksi Venäjälle. Yle Urheilu kertoi, että liiga harkitsee Jokerien pelaavan Pietarissa kauden kaikki kotiottelunsa tai ainakin osan niistä.

– Ei KHL meitä tässä ohjaa. Teemme itse päätöksiä ja harkinnan mukaan, mihin tämä sitten johtaa, Jokerien puheenjohtaja ja pääomistaja Jari Kurri sanoi tällä viikolla Yle Urheilulle.

STT ei tavoittanut torstaina Kurria kommentoimaan Jokerien tilannetta. Kurri on myös KHL:n hallituksen jäsen.

KHL:n kiinalaisseura Kunlun Red Starista tuli ensimmäinen joukkue, joka siirrettiin Venäjälle. Joukkue pelaa ensi kauden Moskovan liepeillä Mytishtshissä.

Jokerit valmistautuu kauteen Suomessa. Vuonna 2014 kotimaisesta SM-liigasta KHL:ään harpannut joukkue pelaa vuosien tauon jälkeen SM-liigajoukkueita vastaan harjoitusotteluissa. Elokuun loppupuolella helsinkiläisnippu mittaa Jukurien, Ässien ja TPS:n vireen.

Vantaalle 13. elokuuta kaavailtu harjoitusottelu Pietarin SKA:ta vastaan sen sijaan karahti matkustusrajoitteisiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?