Pyrinnön tähtikaartin mitalitoive romuttui SM-viesteissä - Urheilu - Aamulehti

Pyrinnön tähtikaartin mitalitoive romuttui SM-viesteissä

Kotkassa nähtiin uutena lajina 4 000 metrin koitos erimittaisin osuuksin.

12.9.2020 21:08

Aamulehti

Harvoin on viestikapula kiertänyt niin kurjissa oloissa kuin lauantaina SM-viesteissä. Sää huomioiden tulostaso oli Kotkan Karhulassa jopa lupaava.

Ennakkoon odotettiin naisten pikaviestissä jopa mestaruudesta tiukkaa kamppailua. Jyväskylän Kenttäurheilijoiden joukkue Sanna Mähönen, Aino Pulkkinen, Anniina Kortetmaa, Nooralotta Neziri ei ollut yllätettävissä. Voittoaika 45,22 oli sen verran kova, ettei selittelylle jäänyt sijaa. HIFK oli toinen ajalla 45,83.

Pyrinnön kvartetilta odotettiin mitalia, mutta matka katkesi ensimmäisen vaihtoon. Lotta Harala tuli johdossa vaihtoon ja takasuora oli varattu Maria Huntingtonille. Liukas kapula vaihtui lähes optimaalisesti, mutta sitten ote lipesi, ja siihen jäivät tamperelaisten mitalihaaveet. Pyrinnön joukkue oli kilpailukykyinen, sillä kaksi muuta juoksijaa olivat Alisa Aalto ja Reetta Hurske.

Miesten 4 x 100 metriä oli Esbo IF:n juhlaa. Ankkuri Roope Saarinen oli vakuuttava nousten vielä etusuoralla johtaneen Oulun Pyrinnön edelle. Espoolaisten voittoaika oli mainio 40,38.

Päivä oli Pyrinnölle naisten epäonnesta huolimatta kohtuullinen, kaksi mestaruutta, yksi hopea sekä muutama nelossija.

Pyrinnön naisten 17-sarjan pikaviestijoukkue oli ennakkosuosikki ja se kesti myös paineet. Saga Vanninen aloitti, Vilma Itälinna kiirehti takasuoralla, sitten Helmi Tarkiainen ja kultajoukkueen ankkurina oli Vilma Väliharju.

Pelkkää ylivoimaa oli Pyrinnön 15-vuotiaat pojat Konsta Uuttera, Sakari Haapamäki, Konsta Tynkkynen ja Antti Sainio aitaviestissä. Samat pojat täydensivät hyvää päiväänsä nappaamalla hopea pikaviestissä.

Viestien uutena lajina oli neliosuuksinen viesti ensin 1 200 metriä, sitten 400, kolmas osuus 800 metriä ja ankkurilla 1 600 metriä eli yhteispituus 4 000 metriä. Naisissa voittaja oli Lahden Ahkera ja miesten ykkönen oli Helsingin Kisa-Veikot.

Naisten kilpailussa Ilona Mononen toi kapulan ankkurina maaliin ajassa 11.52,10, joka on HKV:n miesten kilpailun voittoajan tapaan Suomen kaikkien aikojen paras tulos. Matkan viralliset Suomen ennätykset vahvistetaan kuitenkin vasta ensi vuonna.

Miesten kisa huipentui Kotkassa ankkuriosuudelle, jossa JKU:n Eemil Helander ajoi takaa HKV:n Eero Salevaa ja hyvissä asemissa ollut Lempäälän Kisan Leevi Keronen keskeytti.

– Hauskaa oli. Tavallaan tämä on on jännittävämpi viesti, kuin entiset 4x800 ja 4x1500 metriä, koska erot noilla välisosuuksilla eivät pääse ryöpsähtämään, Saleva arvioi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?