Susijengi-konkarit murjoivat Pyrintöä kärkipelissä, tästä syystä Pyrinnön laituri on sivussa – BC Nokia päihitti Korisliigan pelottavimmat jättiläiset - Urheilu - Aamulehti

Susijengi-konkarit murjoivat Pyrintöä kärkipelissä, tästä syystä Pyrinnön laituri on sivussa – BC Nokia päihitti Korisliigan pelottavimmat jättiläiset

BC Nokia otti viikon toisen vakuuttavan voittonsa. Kotkassa kaatuivat Korisliigan pelottavimmat jättiläiset.

Miikka Sopasen luotsaama Pyrintö kärsi kauden avaustappion.­

30.10.2020 22:42

Aamulehti

Suomalainen koripalloväki odotti kuumeisesti perjantai-iltaa, joka huipensi miesten Korisliigan ensimmäiset viikot tappioitta (4–0) kautensa aloittaneiden Tampereen Pyrinnön ja Helsinki Seagullsin kohtaamiseen.

Seagulls osoitti suurkaupunkien taistossa kokemuksensa ja taitonsa. Pyrintö pelasi hienolla raivolla ja itseluottamuksella perjantain avauspuoliskon, mutta toisella jaksolla nähtiin täyskäännös. Seagulls teki sen, mihin aiemmat Pyrinnön vastustajat ovat vain pyrkineet. Helsinkiläiset saivat tiukan otteen Pyrinnön paikkapuolustuksesta.

Seagulls kiihdytti auenneen hyökkäyspelinsä turvin Pyynikillä 26–0-jaksoon ja lopulta 100–79 (50–40) -voittoon.

– Hylkäsimme yhteiset pelisääntömme ja hyökkäyspäässä aloimme ottaa oikoteitä. Kun hyökkäys alkoi tökkiä, puolustuksestamme tuli reikäjuustoa, Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen ruoti.

Lokkipaitojen maajoukkuekonkarit Antti Kanervo (18 pistettä) ja Shawn Huff (15) upottivat viisi kolmosta mieheen.. Sentteri Brady Skeens röyhi Pyrinnölle 17 pistettä ja 12 levypalloa.

Pyrintö pelasi kolmannen pelinsä ilman Marlon Johnsonia. Yhdysvaltalaislaituri on Aamulehden saamien tietojen mukaan sairaana, eikä häntä nähdä pelikentällä toviin. Kyse ei ole koronaviruksesta.

BC Nokia otti Kotkassa viikon toisen vakuuttavan voittonsa. KTP-Basket kaatui 95–90 (45–44) samoilla lääkkeillä kuin Kobrat keskiviikkona: aktiivisella puolustamisella, nopeatempoisella hyökkäämisellä ja laajalla onnistujalistalla.

Loppuniitin löi jälleen kerran BC Nokian konkari Antero Lehto. Korilleajon mahdollisti sentteri Khaliq Spicerin (16/5) palloton peli. Aiemman vakavan silmävamman vuoksi keskenkuntoinen Spicer pelasi lupaavasti.

– Olen kärsivällinen Spicerin suhteen, koska hän pelasi minulle Belgiassa. Tiedän hänen korkean tasonsa. Meidän on saatava hänen kehonsa sille tasolle. Ellei häntä tuntisi, tämän liigan jokainen valmentaja olisi heittänyt hänet pois ensimmäisellä viikolla, BC Nokian päävalmentaja Greg Gibson luonnehti.

Nokian vauhdikas peli tuotti vaikeuksia jopa Korisliigan pelottavimmille jäteille, KTP-Basketin Greg Manganolle (22/8 levypalloa) ja Joe Burtonille (19/13). Mangano (208 cm / 109 kg) johdatti Kauhajoen Karhubasketin mestaruuksiin 2018 ja 2019. Suomeen palannut tähti on kenties Korisliigan paras pelaaja. Burton (203 cm / 134 kg) on paitsi liigan valtaisin peluri, myös pehmeäkätinen viimeistelyissään ja syötöissään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?