BC Nokia esitti kauden parastaan, kurssi kääntyi simppelillä reseptillä – Pyrinnön taistelija loisti: ”Nyt hän on päässyt irti” - Urheilu - Aamulehti

BC Nokia esitti kauden parastaan, kurssi kääntyi simppelillä reseptillä – Pyrinnön taistelija loisti: ”Nyt hän on päässyt irti”

Tampereen Pyrintö jatkaa tappioitta miesten Korisliigassa. Lassi Kilpisen kova työ tuotti hedelmää.

BC Nokian Jeffery Garrett Junior (kesk.) pelasi itsevarmasti keskiviikon kotipelissä.­

28.10.2020 22:30

Aamulehti

BC Nokia esitti kauden parasta peliään palloiluhallin 302-päiselle kotiyleisölle keskiviikkona.

Keltamustat olivat hävinneet kauden ensimmäisestä kolmesta miesten Korisliigan pelistään kaksi, eikä Ura Basket -voittokaan räjäyttänyt pankkia seinineen päivineen. Kauden neljännessä pelissä kaatui Lapuan Kobrien tasokas nippu 99–86 (55–38), eikä peliesitys jättänyt kylmäksi.

Nokialaisten alkukauden kompastuskivi, hyökkäyspelaaminen, aukesi simppelillä asialla: juoksemalla. Kun BC Nokia sai puolustuslevypallon tai riiston, se painoi välittömästi kaasun pohjaan, eikä Kobrat pysynyt perässä.

Nopeiden hyökkäysten pisteet (22–11) kertoivat vain osan totuudesta.

– Puhuimme temmosta paljon harjoituksissa. Emme pärjää, ellemme tee kaikkea kovaa. Jos vastustajan puolustus ehtii asettua paikoilleen, meillä ei ole pelaajaa, joka pystyisi niissä tilanteissa tekemään riittävästi koreja, BC Nokian päävalmentaja Greg Gibson selvitti.

Kova tempo siivitti isäntien yksilötkin iskuun. Laituri Jeffery Garrett Junior (28 pistettä/7 levypalloa) pelasi aivan erilaisella itseluottamuksella kuin aiemmissa otteluissa. Myös Daeshon Francis (20/7/4 korisyöttöä), Wesley Washpun (14/5/8) ja Matias Ojala (13 pistettä) olivat iskussa.

Lassi Kilpinen (vas.) on saanut Pyrinnössä isompaa roolia.­

Pyrintö jatkoi kauttaan tappioitta Uudessakaupungissa. Sarjajumboksi povattu Korihait oli vain suupala tamperelaisille, vaikka Pyrintö pelasikin ilman avausviisikon pelaajiaan Osku Heinosta ja Marlon Johnsonia.

Aamulehti onnittelee Heinosta perheenlisäyksen johdosta. Johnson oli poissa toisesta pelistä putkeen.

– Johnson ei ole pelikunnossa. Ei ole kyse koronasta, eikä loukkaantumisesta. Katsomme hänen paluutaan ajan kanssa, Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen lausui.

Pyrintö päihitti Korihait 103–77 (50–44). Vieraiden ykkösonnistuja oli Lassi Kilpinen, joka linkosi 25 pisteellään aiemman piste-ennätyksensä (15) selvästi historiaan.

Kilpisen, 27, läpimurtoa ovat hidastaneet jatkuvat loukkaantumiset ja heikko kaukoheittopelaaminen. Nyt kova työ on kantamassa hedelmää. Kilpinen on terve ja tehokas bonuskaaren takaa.

Keskiviikkona Kilpinen pussitti viisi kolmen pisteen heittoa – oma liigaennätys sekin.

– Lassi on kehittänyt heittoaan määrätietoisesti toistakymmentä vuotta. Mielestäni Lassilla on ollut kyky näihin suorituksiin aiempina vuosinakin. Nyt hän on päässyt irti, kun rooli on isompi, Sopanen arvioi.

Korisliigan ainoat tappioitta jatkavat joukkueet Pyrintö ja Helsinki Seagulls kohtaavat perjantaina Pyynikillä kuumassa kärkikamppailussa.

BC Nokian Jeffery Garrett Junior (kesk.) loisti keskiviikkona.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?