Akaa-Volleyn piti kaivaa tähtilaiturinsa esiin voiton takaamiseksi – Markus Kaurto lähti urheasti kannustamaan särystä huolimatta - Urheilu - Aamulehti

Akaa-Volleyn piti kaivaa tähtilaiturinsa esiin voiton takaamiseksi – Markus Kaurto lähti urheasti kannustamaan särystä huolimatta

Joni Mikkonen ei päässyt viettämään vapaailtaa.­

30.10. 22:46

Akaa-Volleyn valmentajan Oliver Lüütseppin piti lepuuttaa Urpo Sivulaa ja Joni Mikkosta perjantai-ilta, mutta suunnitelmaa oli pakko muuttaa täyden pistepotin takaamiseksi.

Lüütsepp joutui heittämään tähtilaiturinsa kentälle pysäyttääkseen uhmakkaasti haastaneen Ducksin.

Etenkin Mikkonen nousi isoon rooliin. Vaikka kapteeni oli kentällä vain lyhyen ajan, hän ratkaisi käytännössä sekä ensimmäisen että neljännen erän.

Akaa selvitti monta tukalaa paikkaa, nappasi lopulta 3–1 (25–23, 25–23, 11–25, 25–22) -vierasvoiton ja vankisti asemaansa liigan kärkijoukossa.

Vaikka Mikkosen ja Sivulan merkitys oli kiistattomasti ratkaiseva tulosta ajatellen, Akaan sentteripari Panu PitkänenAleksi Kaatrasalo ansaitsee suuret kehut.

Pitkänen napsi tämän liigasyksyn torjuntaennätyksen (9 koppia) ja Kaatrasalo kokosi komean saldon 13/+12.

Kovia kokenut Markus Kaurto oli Akaan tukena jo Vantaalla. Nilkkansa loukannut sentteri konkkasi kainalosauvojen varassa kentän päätyyn ja tuki joukkuetta parhaansa mukaan.

Maajoukkuesentteri vasen jalka petti torstaisessa kotiottelussa Kokkolan Tiikereitä vastaan.

– Leposärky on niin kovaa, etten ole uskaltanut varata jalan päälle vielä hirveästi. Antaa sen rauhoittua hetken, Kaurto kuvaili.

Kaurto ei saanut vielä perjantaina täyttä tietoa pahannäköisesti muljahtaneen nilkkansa kohtalosta.

– Luurakenteista ei löytynyt murtumia, mutta muista paikoista saadaan tarkka selvyys vasta magneettikuvausten jälkeen. Tutkimuksia jatketaan tiistaina, kun jalan turvotus vähän laskee. Sen jälkeen ollaan viisaampia, Kaurto selvitti.

Ducksin hakkuri Aleksander Rastamo aiheutti Akaalle valtavia vaikeuksia. Vaihdosta tullut Rastamo hyökkäsi härskisti ja latoi reilussa kahdessa erässä hurjat lukemat 20/+13.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?