Lauantain vetovihje - Urheilu - Aamulehti

Real Madrid vahvoilla Madridin derbyssä – saako Atletico edes savua poikki?

Juhliiko Real Atleticoa vastaan?

1.2.2020 7:30

Lauantain kovin peli on La Ligan Madridin derby Real Madrid–Atletico Madrid.

Päivän kiinnostavin peli

Madridin derbyn tärkeimmäksi pointiksi nostan toisaalta Real Madridin viime aikoina todella tiiviisti pelanneen puolustuksen sekä Atletico Madridin viime aikoina todella heikosti sujuneen hyökkäyspelaamisen. Real Madridille on La Ligassa tehty marraskuun jälkeen vain kaksi maalia. Toki lukemassa on hieman hyvää, jos sitä vertaa Real Madridin otteluiden maaliodottamiin, mutta yhtä kaikki, joukkueen puolustuspelaaminen on kuosissa. Kotona Real Madridille on kuudessa viime pelissä tehty niin ikään vain kaksi maalia ja Real Sociedadia lukuun ottamatta myös maaliodottamat omaan päähän päin ovat jääneet otteluissa puolen maalin tuntumaan.

Kun vastaavasti tämänkertaisella vastustajalla Atleticolla hyökkäyspelaaminen on viime otteluissa ollut erittäin vaisua, on tässä perusteita odotella Realin puolustuksen pitävän nytkin hyvin. Osansa Atleticon vaisuuteen hyökkäyspäässä on joukkueen loukkaantumistilanteella. Varsinaisista hyökkääjistä lasaretissa ovat tärkeimmät palaset Diego Costa ja João Félix. Kun myös laidaltaan jatkuvasti hyvillä keskityksillään maalitilanteita luova Kieran Trippier puuttunee vielä Atleticolta, niin vaikeuksia tulee murtaa Realin puolustusta.

Jos koko kolmikko on pois, maistuu tässä vetoihin hyvin se, ettei Atletico saa tehtyä maaliakaan Real Madridin verkkoon (kohde 4910, kerroin 2,25). Ottelu alkaa kello 17.00.

Päivän paras vetovihje

Lauantain muut parhaat pitkävetohaut löytyvät Englannin Mestaruussarjan Leeds–Wigan-ottelusta. Tässä sekä tasoituksellinen Leeds (kohde 8897, kerroin 1,98) että Wiganin jääminen maaleitta (kohde 8906, kerroin 1,95) ovat hyvin lähellä pelikelpoista. Leeds on viime otteluissaan pelannut etenkin kotonaan hieman löysästi. Viimeksikin pelitauon jälkeisessä ottelussa se jäi avausjaksolla jo 0-2 tappiolle Millwallia vastaan. Ilmeisesti joukkueen tulisieluinen manageri Marcelo Bielsa piti tauolla niin sanotun palautekeskustelun, koska toisella jaksolla Leeds suorastaan murskasi Millwallin ja nousi 3-2-voittoon. Jotenkin tähän peliin on helppoa kuvitella Leedsin tulevan latautuneena ja hyvin "valmistettuna".

Vaikka Wigan on pelannut viime aikoina jopa erinomaisen hyvin omaan odotettuun tasoonsa nähden, on näillä joukkueille silti iso tasoero Leedsin hyväksi. Kertoimissa näkyy nyt ehkä hieman liikaa juuri tuo Wiganin hyvä pelaaminen. Oikeassa vireessä oleva Leeds on Wiganille kotonaan liian kova pala. Ottelu alkaa kello 17.00

Päivän pelit: Ei vetoja.

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 11/13/161 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut