Henrik Haapala on tekemässä paluuta huipulle - Urheilu - Aamulehti

Henrik Haapala on tekemässä paluuta huipulle – Kroppansa kuntoon saanut hyökkääjä selvisi viime talven kiirastulesta: ”Missään vaiheessa ei tuntunut hyvältä”

Lempääläläislähtöinen hyökkääjä haluaa vielä palata NHL:ään.

Henrik Haapalan pari edellistä kautta ovat olleet vaikeita.

9.8.2019 22:57 | Päivitetty 9.8.2019 22:59

Tapparasta tuttu taistelija Henrik Haapala tekee uutta nousua kiekkohuipulle viime vuoden vastoinkäymisten jälkeen.

Lonkkavaivojen kanssa kamppaillut teholaituri on esiintynyt edukseen heti Jokerien KHL-joukkueen ensimmäisissä harjoitusotteluissa.

– Olen nauttinut pelaamisesta todella paljon. Nyt voi vähän hymyilläkin, kun pääsee kunnolla eteenpäin. Tosin vieläkin tuntuu siltä, että tilanteet tulevat eteen liian nopeasti, Haapala kuvaili.

Haapala etsii edelleen parasta terää viime kesän lonkkaleikkauksen jäljiltä.

– Paikat ovat nyt niin kunnossa kuin ne voivat olla, mutta tuntuma on vielä kateissa neljän kuukauden pelitauon jäljiltä. Se on pitkä aika jääkiekkoilijalle.

Henrik Haapala onnistui maalinteossa, kun Jokerit voitti Valkeakoskella pelatussa ottelussa Sibirin keskiviikkona.

Haapala ei ole luopunut tavoitteestaan pelata vielä NHL:ssä.

Haapala liittyi viime kaudella Luganon vahvuuteen lokakuun lopussa ja ehti pelata Sveitsissä 24 ottelua.

– Missään vaiheessa ei tuntunut hyvältä. En pystynyt tekemään kesällä mitään, mikä jätti väistämättä jälkensä.

Kysyntää riitti vaikeasta talvesta huolimatta.

– Oli siinä muutamia vaihtoehtoja, mutta Jokerit tuntui alusta lähtien parhaalta paikalta. Tämä näkemys vahvistui, kun juttelin "Laten" (Jokerien päävalmentajan Lauri Marjamäen) kanssa. On mukava tehdä hommia, kun on tuttu koutsi ja paljon kotimaisia jätkiä.

Haapala on taas nauttinut pelaamisesta viime aikoina.

Lempääläläislähtöisen hyökkääjän lonkka alkoi vihoitella uudestaan kauden 2017–18 Pohjois-Amerikan visiitin aikana. Haapala pelasi Floridan NHL-joukkueessa viisi ottelua ja Springfieldin AHL-joukkueessa 20 ottelua, kunnes palasi kevääksi Tapparaan.

– Totta kai haluan palata NHL:ään, mutta vuodet ovat opettaneet, että tässä hommassa voi tapahtua mitä vaan. On pitänyt mennä välillä päivä tai viikko kerrallaan. Jospa nyt pystyisi katsomaan edes hiukan pidemmälle.

– Miettiminen ei ole muutenkaan minun vahvuus. Parempi kun vaan painaa eteenpäin ja katsoo mitä vastaan tulee, Haapala heitti.

Haapala suuntaa nyt kaiken energiansa Jokereihin.

– Tavoitteista ei ole puhuttu vielä ihmeemmin. Se on kuitenkin selvää, että viime kautta paremmin pitää menestyä. Jokereille oli iso pettymys, kun KHL-taival päättyi heti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: