Teivossa juostiin Santtu Raitalan tahtiin - Urheilu - Aamulehti

Teivossa juostiin Santtu Raitalan tahtiin

Sisäradalla juossut Santtu Raitalan Mercedes Match syttyi uudelleen maalisuoralla ja löi ulkoradan Pekka Korven Arctic Emman.

6.8.2019 21:00

Santtu Raitalan ohjastama Edwina Orden ei pettänyt fanejaan Teivon Tammakriteriumin karsintojen ensimmäisessä lähdössä. Kolmivuotias ME-tamma vei starttinsa näytöstyyliin ajalla 15,2a/2 100 metriä. Loppukilpailuun pääsivät myös India Web, Countess Zolletta ja Lex Liberty.

– Hevonen oli pienen tauon jälkeen normaalia energisempi. Tamma oli auton takaa tosi meneväinen, enkä pystynyt ajamaan sillä selästä niin kuin olin etukäteen hieman ajatellut. Hevosen hillitsemisessä olisi ollut liikaa riskejä, Raitala kertoi voittajahaastattelussa.

Edwina Orden pinkoin ensimmäisen puolikkaan 12,5-vauhtia ja lopetti neljäätoista. Teivon loppusuoralla muilla ei ollut mitään asiaa ohi.

– Tamma on poikkeuksellisen lahjakas hevonen, koska se kesti alun vauhdinkin. Tämä oli hyvä startti ennen puolentoista viikon kuluttua juostavaa loppukilpailua, Raitala lisäsi.

Toisen karsintalähdön korkkasi myös Santtu Raitala, jonka ohjastama Mercedes Match ja Pekka Korven Arctic Emma ylittivät maalilinjan tasapäin. Kärppien raviliigavarsa ”Mersu” vei lähdön turpajouhen mitalla ajalla 14,9a/2 100 metriä.

– Eturivin paikalta lähtömme ajoitus onnistui täydellisesti. Nyt Mersu pysyi rauhallisena ja se tsemppasi tosi hienosti maalilinjalla itsensä ykköseksi, Raitala iloitsi.

Mercedes Matchin ja Arctic Emman lisäksi 17. elokuuta käytävään finaaliin pääsivät Sahara True Lies sekä Bee Snipes.

Viimeinen karsintalähtö oli Tapio Perttusen First Class Ladyn heiniä ja sen perässä maalilinjan ylittivät Donna Leonara, Rhapsody Point ja Exceptional. First Class Ladyn voittoaika oli karsintojen hitain 16,2a/2 100 metriä.

– Finaalista tulee mielenkiintoinen, koska hevosen muuttuvat starttien myötä. Vaikka loppukilpailussa on suosikit, joku voi tulla takaakin, Perttunen ennakoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut