Akaa Futsalille kova vastus Mestarien Liigassa – avauskierroksella vastaan tulee Tshekin moninkertainen mestari - Urheilu - Aamulehti

Akaa Futsalille kova vastus Mestarien Liigassa – avauskierroksella vastaan tulee Tshekin moninkertainen mestari

Aleksi Pirttijoki ja muut Akaa Futsalin pelaajat matkustavat Tsekkiin marraskuussa.­

27.10. 22:01

Aamulehti

Futsalin Mestareiden liigan avauskierroksen arvonta toi Akaa Futsalille kovan vastuksen, kun arvontakupista nostettiin FK Chrudium Tshekistä.

Isäntäjoukkue Chrium on yksi koko kilpailun konkareista. Tshekin moninkertainen mestari on mukana Mestarien Liigassa jo viidettätoista kertaa.

Akaa Futsalin puheenjohtaja Tero Kivistö tietää, että urheilullinen haaste on kova.

– Lähtökohtaisesti olemme varmasti haastajia tässä otteluparissa, mutta yksittäisessä pelissä kaikki on mahdollista. Olemme olleet syksyllä hiukan epäonnisia loukkaantumisten ja sairastelujen suhteen, mutta toivottavasti saadaan tähän peliin kova nippu kasaan. Näihinkin peleihin lähdetään tietysti vain voitto mielessä.

Akaa Futsalin ottelu on tarkoitus pelata Tshekissä marraskuun lopussa. Tarkka pelipaikka ja -aika selviävät pian.

Korona tuo haasteensa

Tällä kaudella Mestareiden liigan kolme ensimmäistä kierrosta pelataan yksittäisinä peleinä, joista voittajat selviävät jatkoon. Näiden kolmen kierroksen jälkeen selvillä on kahdeksan parasta, jotka selvittävät voittajan keskenään ensi kevään finaaliturnauksessa, joka myös pelataan cup-muotoisesti.

Koronapandemia on tuonut valmistautumiseen omat haasteensa, kun pelimuoto ja aikataulu ovat eläneet pitkin vuotta. Eivätkä kaikki asiat ole selviä vieläkään.

– Paljon riittää selvitettävää liittyen koronatestauksiin, matkustusohjeisiin, karanteeneihin ja muihin käytännön asioihin. Palloliiton ja UEFA:n kanssa käymme näitä nyt läpi. Helppoa kansainvälisten otteluiden läpivieminen ei tällä hetkellä luonnollisestikaan ole. Tshekissä tilanne pandemian suhteen on yksi Euroopan huonoimmista. Toivottavasti peli saadaan kuitenkin pelattua, Kivistö sanoo.

Akaa Futsal sai täksi kaudeksi osallistumisoikeuden Mestareiden liigaan voitettuaan kotimaan runkosarjan.

.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?