Tommi Mäkinen: Australian MM-rallin peruminen oikea päätös - Urheilu - Aamulehti

Toyotan unelma kuivui kasaan – Tommi Mäkisellä täysin muut asiat mielessä: "Tässä puhutaan ihmisten elämästä"

Toyotan tallipäällikköä Tommi Mäkistä ei jäänyt kaivelemaan, vaikka hänen tiiminsä ei päässyt taistelemaan valmistajien mestaruudesta Australian MM-rallissa.

Tommi Mäkinen pitää Australian MM-rallin perumista hyvänä ratkaisuna.

12.11.2019 14:32

Metsä- ja maastopalot ovat tehneet tuhojaan Uuden Etelä-Walesin osavaltion itärannikolla ja myös rallia isännöivän Coffs Harbourin kaupungin ympäristössä. Rallijärjestäjien oli lopulta tiistaina tehtävä päätös kauden viimeisen osakilpailun perumisesta, sillä katastrofaalisten olosuhteiden odotetaan jatkuvan.

Päätös tarkoitti sitä, ettei Toyota pysty saavuttamaan Hyundaita valmistajien MM-sarjassa. Merkkimestaruus on Hyundaille sen historian ensimmäinen.

– Kisan peruminen oli varmasti oikea päätös. Tässä puhutaan katastrofista ja paikallisten ihmisten elämästä. Me varmasti kerkeämme vielä ajamaan rallia. Pääasia, että tilanne Australiassa saadaan mahdollisimman nopeasti kuntoon, Japanista puhelimitse tavoitettu Tommi Mäkinen kertoi.

Mäkisen oli tarkoitus matkustaa Australiaan tiistaina, mutta nyt reissu jää väliin. Tallipomo Mäkinen jää Japaniin, missä Toyota järjestää kauden päätöstilaisuuden ensi viikolla.

”Monimuotoinen” kausi

Toyotalta jäi viime vuoden tiimimestaruus uusimatta, mutta se pokkasi kuljettajien maailmanmestaruuden. Hyundaille ensi kaudeksi siirtyvä Ott Tänak varmisti uransa ensimmäisen kuskitittelin edellisessä osakilpailussa Kataloniassa.

– Kausi meni aika monimuotoisesti. Näytti siltä, että meillä olisi ollut hyvätkin mahdollisuudet ajaa tallimestaruus uudelleen. Mutta emme ihan onnistuneet. Meille tuli liikaa keskeytyksiä ja pistemenetyksiä, Mäkinen summasi.

– Australiassa meillä olisi ollut vielä näytönpaikka ja meillä olisi varmasti ollut hyvä suorituskyky siellä. Mutta tilanne on nyt tämä. Saavutimme kuitenkin kuljettajien mestaruuden, paljon erikoiskoevoittoja ja rallivoittojakin. Siinä mielessä meni ihan hyvin.

Ei kerrottavaa kuskeista

Toyotan kuljettajapakka on täysin levällään ensi vuotta ajatellen. Tiimi ei ole julkistanut vielä yhtäkään sopimusta vuodelle 2020.

Tallin nykyisistä kuljettajista Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke kärkkyvät jatkopaperia Mäkiseltä. Maailmanmestari Tänakin tilalle on huhuissa tuotu useitakin eri kuljettajia. Lisäksi Kalle Rovanperän odotetaan ajavan ensi kaudella Toyota Yaris WRC -autolla.

Mäkinen ei vielä hiisku Toyotan ensi vuoden kuljettajista.

– Ei meillä ole vielä kerrottavaa siihen liittyen. Kerromme asioista heti, kun saadaan niihin selvyyttä. Ensi viikolla viemme näitä asioita eteenpäin Japanissa, Mäkinen sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut