Tottenhamin viimeisin voitto Anfieldilta on ikuisuuden takaa – kääntääkö edes Harry Kanen maalivire tilastoa? - Urheilu - Aamulehti

Tottenhamin viimeisin voitto Anfieldilta on ikuisuuden takaa – kääntääkö edes Harry Kanen maalivire tilastoa?

Mohamed Salahin ruuti on ollut märkää viime aikoina. Onnistuuko hän Tottenhamia vastaan.

30.3.2019 22:23

Sunnuntain kiinnostavin peli on tarjolla Valioliigasta, kun Tottenham yrittää murtaa lähes kymmenen vuoden Anfield-kiroustaan.

Päivän kiinnostavin peli

Liverpool on kotonaan ollut Tottenhamia vastaan viime vuosina murskaava. Tottenhamin viimeisin voitto Anfiedilta on kaudelta 2010–2011. Kahdestakymmenestä edellisestä reissustaan Anfieldille Tottenham on vain kerran palannut Lontooseen täydet kolme pistettä mukanaan. Liverpoolin kotivahvuus ei ole ainoastaan historiallista, vaan myös tällä kaudella Anfield on ollut todellinen linnake. Liverpoolin koko kauden kotisaldo on tällä hetkellä Valioliigan toiseksi paras: 13–2–0 maalit 44-9.

Vain Manchester City on kotonaan kerännyt Liverpoolia enemmän pisteitä. Kotiedun ohella huomiota kannattaa kiinnittää kauden ensimmäiseen keskinäiseen kohtaamiseen syyskuussa. Tuolloin Liverpool voitti Lontoossa täysin ansaitusti 2–1. Maaliodottamalla mitaten Liverpool oli jopa toteutunutta tulosta ylivoimaisempi. Tämän merkitys korostuu etenkin siinä, että Liverpool johti peliä lähes tunnin (1–0, 39min, 2–0 54min ja 2-1 90+3min) ja Tottenham sai periaatteessa tappioasemaefektistä plussaa tilastoihin.

Joukkueiden vireet ovat sarjatauon pieni kysymysmerkki, mutta ei tässä ainakaan Tottenhamia puoltavia tekijöitä ole löydettävissä. Kokoonpanoissa ei pitäisi olla mitään voimasuhteita dramaattisesti muuttavia yllätyksiä. Ainut Tottenhamia puoltava tekijä löytyy vertailemalla joukkueiden maalintekijöiden viimeaikaisia tekemisiä. Liverpoolin Mohamed Salah on jo pitkään vaellellut varjojen mailla: Salahin viimeisin maali löytyy niinkin kaukaa kuin helmikuun alusta. Tottenhamin Harry Kane on puolestaan jäänyt vain kerran ilman maalia palattuaan kokoonpanoon helmikuun puolella välissä loukkaantumisensa jälkeen. Vedonlyönnillisesti en tässä silti pullikoisi suosikkia vastaan, vaan ottelun paras pelivalinta on Liverpoolin tavallinen voitto kertoimella 1,53 kohteessa 7315. Peli alkaa kello 18.30.

Päivän paras vetovihje

Sunnuntain paras pitkävetohaku on kohteen 9820 Real Madrid kahden maalin miinuksella. Tässä Real Madrid-Huesca -pelissä on vahva erikoisottelun leima. Koko kauden enemmän tai vähemmän rämpinyt Real Madrid palasi juuri ennen sarjataukoa Zinedine Zidanen alaisuuteen. Avauspeli Zidanen alla toi kotivoiton Celtasta vaivattomasti ja ansaitusti 2–0. Parhaiten Zidanen asemaa tai roolia joukkueen peräsimessä kuvaavat sanat auktoriteetti ja kunnioitus.

Real Madridin jokaisen pelaajan voi olettaa nyt taas seisovan joukkueen ja valmennuksen takana. Real Madrid on pudonnut jo sekä Mestarien liigasta että Espanjan cupista. La Liga on ainut paikka hemmotella seuran faneja. Vaikka sarjassa enää kakkossija on käytännössä mahdollinen, kiinnostaa se Real Madridia varmuudella, koska samasta sijoituksesta taistelee myös Atletico Madrid.

Kaikki tämä takaa Real Madridin pelaajien syttymisen varmuudella tähän otteluun. Vaikka Real Madrid kierrättää tässä ottelussa maajoukkueissa urakoineita pelaajiaan, nousee sen yli kahden maalin voiton todennäköisyys noin 50 prosenttiin. Ottelu alkaa kello 21.45.

Päivän pelit: Ei pelejä.

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 28/60, palautusprosentti 83%

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos