FIS miettii hiihtokalenteria – korvaako Rovaniemi Lillehammerin joulukuussa? - Urheilu - Aamulehti

FIS miettii hiihtokalenteria – korvaako Rovaniemi Lillehammerin joulukuussa?

Krista Pärmäkosken ja kumppanien kisakalenteri on keskustelun kohteena.­

19.5.2020 16:03

Helsinki

Koronaviruksen tuoma epävarmuus urheilutapahtumien järjestämisestä on pääosassa keskiviikkona, kun Kansainvälinen hiihtoliitto FIS etäkokoustaa tulevan kauden maailmancupin kuvioista. Varsinaiset ratkaisut kuitenkin venyvät kesän loppuun tai alkusyksyyn.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että hiihtomahti Norja ei pysty järjestämään hiihdon ja yhdistetyn maailmancupin kisaviikonloppua Lillehammerissa joulukuun 5.–6. päivinä. Norjassa nimittäin linjattiin maanantaina, että tapahtumarajoituksia venytetään vuoden loppuun asti. Lillehammerin tilalle ovat Norjan uutistoimisto NTB:n tietojen mukaan pyrkimässä ainakin Ruotsin Jällivaara ja Suomen Rovaniemi.

–  Ruka on jo suunnitelmissa (hiihtocupin avaajana) marraskuun lopulla. Jällivaaran on kerrottu olevan kiinnostunut cup-järjestämisestä, ja Rovaniemeltäkin on saatu signaalia mahdollisesta kiinnostuksesta. Joten saattaa olla, että ennen joulua Ruotsissa ja Suomessa kisataan. Katsotaan asiaa keskiviikkona, kertoi FIS:n hiihdon maailmancup-komitean norjalaisjäsen Åge Skinstad NTB:lle.

Cup-komitean suomalaisjäsen Hannu Koivusalo sanoi STT:lle, että kalenterista keskustellaan ja eri vaihtoehtoja on esillä.

–  Hyvä, että keskustellaan tiiviisti ja toiveissa on, että loppukesästä tai alkusyksystä alkaisi olla valmista, Koivusalo muistutti koronatilanteen tuomasta epävarmuudesta.

Tilanteeseen vaikuttaa moni asia, kuten yleisön salliminen, mahdolliset matkustusrajoitteet, järjestäjien taloushaasteet, terveysviranomaisten ohjeet, ulkomailta tulevien karanteeni ja kaikki koronatoimien eroavaisuudet eri maiden välillä.

–  Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Meidän pitää maltillisesti katsoa tilannetta ja miettiä eri skenaarioita, Koivusalo tiivisti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?